42-åringen er folkeregistrert på samme adresse som sin mor i et bolighus bare noen hundre meter fra leiligheten hvor Hilda Feste (98) ble funnet drept.

Ifølge politiet ble han pågrepet på denne adressen etter å ha havnet i slåsskamp med flere familiemedlemmer samme kveld.

Moren til den siktede 42-åringen har i avhør med politiet forklart at sønnen var hos henne på tidspunktet for drapet. Hun reagerer med vantro på at han nå er siktet for å ha tatt 98-åringen av dage.— Det kan ikke stemme. Han kom til meg klokken 20.45 og var her til rundt klokken 23.00. Da ble han hentet av politiet, sier den drapssiktedes mor til BT.

Oppsøkte politiet mandag

Politiet har bekreftet at de rykket ut til en adresse i Os etter å ha fått melding om husbråk, og at en mann ble pågrepet her.

Moren forteller at hun mandag formiddag oppsøkte Bergen sør politistasjon i Fana sammen med 42-åringens yngre bror. Hun sier de ba om å få forklare seg om det som skjedde kvelden før. Moren sier at de to forklarte seg likt om hendelsene, og at politiet bekreftet dette da avhørene var ferdige.

Bergen sør politistasjon kunne mandag kveld ikke bekrefte overfor BT hvorvidt disse opplysningene stemmer.

42-åringen skal ifølge flere familiemedlemmer ha havnet i krangel med sin yngre bror, som kom til stedet rundt klokken 21.30. Striden handlet om penger, og etter hvert utviklet uenigheten seg til det som beskrives som et basketak.

Moren bekrefter at hun ba politiet ta med seg 42-åringen.

På sin egen Facebook-profil beskriver den drapssiktede hvordan han skal ha fått juling av sin egen bror i basketaket som oppsto. Oppdateringen skjedde ved midnatt, natt til mandag.

Han har i tillegg lagt ut et bilde av seg selv hvor han fremstår som blodig og forslått.

Nekter straffskyld

Den drapssiktede mannen har i avhør på det sterkeste avvist at han tok livet av 98-åringen.

— Han benekter ethvert kjennskap til denne saken, og føler seg trygg på at etterforskningen vil føre til at han blir renvasket, sier 42-åringens forsvarer, advokat Carl-Christian Grythe Hoff.

42-åringen har i avhør forklart at han har alibi for drapstidspunktet.

— Han har forklart hvor han var, men jeg ønsker ikke å kommentere det nærmere, sier Hoff.

- Kjenner han offeret?

— Det kjenner jeg ikke til. Os er et lite samfunn, så det kan ikke utelukkes at de kjenner til hverandre.

Hoff har representert 42-åringen i flere tidligere straffesaker.

— Etter det jeg kjenner til har han ingen forhistorie når det gjelder alvorlige voldssaker. Han stiller seg helt uforstående til at han skulle være i stand til å gjøre noe slikt, sier advokaten.

Politiet er usikre

Så langt har politiet svært få tips å gå etter. En omfattende rundspørring blant beboerne i leilighetskomplekset skal ikke ha styrket mistanken mot 42-åringen.

Hjemmehjelpen har forklart til politiet at hun så en mann inne i leiligheten til avdøde idet hun ankom boligområdet i Oshaugen, etter at 98-åringen selv hadde utløst trygghetsalarmen.

Ifølge politiet har hjemmehjelpen ikke kunnet gi noe signalement av denne personen, ut over at det kunne dreie seg om en mann i 30-40-årsalderen.

— Vi er usikre på om han har noe med drapet å gjøre, bekreftet politiadvokat Asbjørn Onarheim på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Ifølge Onarheim valgte politiet å sikte 42-åringen ut fra følgende begrunnelse:— Han var ruset og opptrådte aggressivt. I tillegg var han skadet og befant seg i området for dette drapet, sa Onarheim.

Det lyktes ikke BT å oppnå kontakt med ham mandag kveld.

brannslukker i tv søviknes og hilda feste.jpg
LUNDE,ODDMUND