Et foreldrepar fra Hardanger er siktet for vold mot sitt seks uker gamle spedbarn. Både mor og far ble varetektsfengslet i henholdsvis to og fire uker. Faren sitter fremdeles fengslet.

Onsdag denne uken ble moren til gutten fremstilt for varetektsfengsling på ny. Politiet mente det fortsatt var fare for bevisforspillelse og ville fengsle kvinnen i ytterligere to uker, men fikk ikke medhold. De anket rettsavgjørelsen på stedet.

— Fare for bevisforspillelse

Moren har vært varetektsfengslet frem til i dag, da lagmannsretten bestemte at kvinnen skal fortsette å være varetektsfengslet til 19. november.

Lagmannsretten mener det er en reell fare for at den siktede vil kunne kontakte og påvirke vitner, og det er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til NRK.

Politiet har avhørt mer enn 15 vitner tilknyttet saken. Helsepersonell er blant størsteparten av disse. De planlegger også flere avhør av venner og kretsen rundt de to siktede.

Leger slo alarm

Det var Barneklinikken ved Haukeland universitetssykehus som førstslo alarm om den mulige babyvolden.

Spedbarnet kom inn med med store hodeskader, som kunne være forenlig med vold. Den nå ni uker gamle gutten er ute av sykehus og tatt hånd om av barnevernet.

Politiet er imidlertid ikke sikre på hva som skjedde med ham. Derfor vurderer de å hente inn sakkyndige.

— Det kan for eksempel være spesialister på barns hodeskader. I den sammenheng kan det være aktuelt med rekontruksjon, har politiadvokat Høyland sagt til BT tidligere.