ELISABETH DE LANGE GJESDAL

Det var et enormt press på 18-åringen fra Åsnes Skytterlag i går. Etter formidabel innsats i den innledende skytingen lå han på skive en.

— Jeg var veldig, veldig nervøs, forteller Kristoffer, og med kroppsspråket understreker han hvor skjelven han var.

For det er ikke lett å være 18 år og lede over alle de eldre og rutinerte skytterne.

— Jeg bråvåknet klokken fem i morges, så nervøs var jeg. Ikke fikk jeg sove igjen heller, så jeg lå og hørte på musikk i fire timer, før jeg sto opp klokken ni, forteller han.

Og det var ingen ringere enn juniorlandslagstrener Leif Steinar Rolland fra Bergen som skulle kjøre unggutten til standplass.

— Vi hadde avtalt at jeg skulle hente ham klokken ti. Kvart på ti lurte han på hvor jeg var, og det er ikke likt ham, forteller verdensrekordholderen i skyting med luftgevær.

Liker oppmerksomhet

Rolland vet at presset var stort, men mener at det hjelper at Kristoffer liker oppmerksomhet.

— Om man ikke liker all oppmerksomheten er det sjelden man greier å lykkes, sier han. Og for å lære de yngre guttene å takle presset, har Rolland sin egen teori.

— Jeg gjør alt jeg kan på trening for at han skal miste konsentrasjonen. Jeg hopper og danser og forteller vitser, forklarer han.

Alt dette er for å gjøre det unge talentet bedre. Jo mindre han bryr seg om den halvsprø bergenske treneren, jo mer fokusert blir han, og jo bedre vil han bli til å takle alt presset rundt seg i konkurranser.

Overveldet

Og det var en strålende fornøyd skytterkonge som møtte BT.

— Dette er helt overveldende. Det har ikke gått helt opp for meg enda, men jeg er veldig glad, forteller han.

Men ventingen på å få anvisningen tok lang tid for Kristoffer. Én etter én måtte skytterne opp på podiet til NRKs Kjell Kristian Rike. Og den som satt igjen til slutt var Kristoffer.

— Det var et rent helvete å sitte der og vente. Jeg ble mer og mer nervøs jo lengre tid det tok, forteller han.

Men det var verdt all ventingen. Ulven fikk ikke tidenes første skytterdronning, men tidenes yngste skytterkonge.

— Dette tar kaka, utbryter han før et hav av pressefolk stormer rundt ham.