De to er siktet for såkalt grov narkotikaforbrytelse, som har en øvre strafferamme på ti års fengsel. Politiet holder foreløpig kortene tett til brystet, men BT har fått bekreftet at det dreier seg om betydelige mengder heroin.

Den 49 år gamle kvinnen har vært narkoman i lang tid, og tilbrakte store deler av 90-tallet i fengsel på grunn av alvorlige narko-dommer.

«Ibiza-saken»

I 1992 ble hun i Gulating lagmannsrett funnet skyldig i å ha fått sønnen sin til å smugle ett kilo amfetamin og 500 doser LSD fra Amsterdam. Unggutten ble tatt av politiet på toget i Halden. Retten fant det bevist at kvinnen fra sitt daværende hjem på ferieøyen Ibiza organiserte smugling av totalt halvannet kilo amfetamin til Norge, på oppdrag fra sin narkomane bror. Trebarnsmoren ble dømt til fengsel i seks år, i det som i mediene ble kjent som «Ibiza-saken».

Men kvinnen tok ikke lærdom av den strenge straffen. Senest sommeren 1996 ble hun dømt til fengsel i syv år for å ha medvirket til innførsel av 766 gram amfetamin. Politiet hadde spanet på kvinnen i lang tid forut for pågripelsen.

Tatt av sivilt politi

Mye tyder på at politiet valgte samme taktikk denne gangen. Kvinnens sønn ble pågrepet av en rekke sivilkledde politibetjenter ved 19.30-tiden onsdag kveld, mens han besøkte en bekjent i en leilighet på Møhlenpris.

Etter det BT kjenner til, varte politiaksjonen i over en time. Selve arrestasjonen gikk alt annet enn stillferdig for seg, og politiet på stedet måtte be om forsterkninger. I tillegg til 29-åringen, ble ytterligere en person innbrakt fra leiligheten. Samme kveld ble også den 49-årige kvinnen arrestert.

Vil sikre bevis

I går ble mor og sønn varetektsfengslet for fire uker, hvorav to uker med fullstendig isolasjon.

— Årsaken er at vi mener det er fare både for bevisforspillelse og gjentakelse. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere siktelsen, sier politiadvokat Eli Valheim ved Hordaland politidistrikt,

Fengslingsmøtet ble av hensyn til etterforskningen holdt for lukkede dører.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier hennes forsvarer, advokat Jørgen Riple, som påkjærte fengslingskjennelsen til lagmannsretten. Sønnen valgte å ta betenkningstid.

Ytterligere en person skulle i går bli fremstilt for fengsling, men rettsmøtet ble utsatt til i dag tidlig.

Politiadvokat Valheim vil ikke si noe om hvilken tilknytning denne personen har til saken. Hun vil heller ikke kommentere om det kan komme flere pågripelser i saken.