Tolv år gamle Aleksander Gotteberg Eikeset fra Stryn mistet livet momentant da familiens campingbil skar over i feil kjørebane og smalt rett inn i fronten på en lastebil.

I natt døde også moren, 34 år gamle Gro Gotteberg Egge på Ullevål universitetssykehus, opplyser politiet i Hedmark.

Familien på syv var trolig på vei hjem til Nordfjord da den tragiske ulykken inntraff mandag morgen. Den kraftige kollisjonen skjedde på E6, midt mellom Stange og Hamar, og ble meldt til politiet klokken 09.10.

— Campingbilen deres kom over i feil kjørebane og frontkolliderte med en lastebil med tilhenger. En tolv år gammel gutt døde momentant. De øvrige seks i bilen ble skadd, fire av dem alvorlig, opplyser operasjonsleder Egil Solberg ved Hedmark politidistrikt til BT.

Åtte skadd totalt

Ulykken rammet hele tre generasjoner av familien, som er hjemmehørende i Stryn og Vågsøy. Aleksander Gotteberg Eikesets mor (34), bestefarens samboer (47), onkel (36) og onkelens samboer (21) ble alle hardt skadd, og to av dem ble lagt inn på Ullevål sykehus. Tilstanden deres ble i går kveld beskrevet som alvorlig og til dels kritisk.

De øvrige ble lagt inn på lokale sykehus, sammen med tolvåringens fem år gamle bror og deres bestefar (55), som begge ble lettere skadd.

Tre biler involvert

Føreren av lastebilen kom fra ulykken uten store fysiske skader, men måtte behandles for sjokk etter den grufulle opplevelsen.

Også en tredje bil ble involvert i ulykken. Den kom kjørende bak campingbilen, og klarte ikke å styre unna.

— Bilen ble mer eller mindre feid inn i kollisjonen. Heldigvis kom føreren fra kollisjonen med kun lettere skader, sier operasjonsleder Solberg.

- Oversiktlig vei

Politiet vil foreløpig ikke si om de har noen teorier omkring årsaken til ulykken, men har allerede konstatert at campingbilen ser ut til å ha vært i forskriftsmessig stand.

— Men campingbiler er ikke mye solid, spesielt ikke når du kolliderer med en lastebil, sier operasjonsleder Solberg.

— Hvordan er veien på ulykkesstedet?

— Veien er både bred, fin og oversiktlig, og kjøreforholdene skal ha vært gode. Generelt er jo E6 svært belastet med ulykker, men vi har ikke hatt så mye på akkurat dette stedet, sier operasjonsleder Solberg.

SMADRET: Campingbilen ble mer eller mindre smadret i sammenstøtet med lastebilen. FOTO: SCANPIX