I midten av mars pågrep politiet to foreldre i en kommune i Hordaland. Begge er siktet for incest og seksuell omgang med barn under 10 år.

Samtidig som polititjenestemennene arresterte foreldrene, tok barnevernet hånd om parets to barn og plasserte dem i et fosterhjem.

Flyttet til hemmelig sted

Pågripelsen kom etter at ansatte hadde reagert på uttalelser parets datter hadde kommet med i barnehagen.

De barnehageansatte tok saken videre til barnevernet, som igjen varslet politiet. To dager etter at barnevernet anmeldte saken, aksjonerte politiet.

– De ble pågrepet og ga forklaring, og det ble gjennomført ransaking, sier politiadvokat Ivar Abrahamsen i Hordaland politidistrikt.

Jenten politiet mistenker foreldrene har misbrukt er plassert i fosterhjem, og paret har fått forbud mot å oppsøke datteren.

Det siktede paret ble løslatt etter at de hadde forklart seg i avhør hos politiet.

– Det ble vurdert om det var grunnlag for å varetektsfengsle dem, men siden fornærmede ble plassert på et sted de siktede ikke visste hvor var, anså vi at det ikke var fare for bevisforspillelse, sier Abrahamsen.

Nytt dommeravhør

Før påske var jenten i dommeravhør, men ble ikke ferdig med å forklare seg. I dag skal det derfor foretas et nytt dommeravhør av henne.

– Det pågår fortsatt etterforskning i saken, sier Abrahamsen.

Politiadvokaten vil ikke kommentere omfanget av det angivelige misbruket.

Neste fredag skal Nordhordland tingrett vurdere om besøksforbudet politiet har gitt foreldrene skal opprettholdes.

– Det er gitt et besøksforbud av hensyn til fornærmede. Det er i utgangspunktet satt til to måneder, men vil bli vurdert fortløpende, sier Abrahamsen.

Seksuell omgang med barn under 14 år har en strafferamme på ti års fengsel. Strafferammen øker til lovens strengeste straff, fengsel i 21 år, i saker der offeret er yngre enn ti år gammel og det har skjedd gjentatte overgrep.

Nekter skyld

Jentens foreldre nekter for å ha gjort noe straffbart mot datteren.

– Min klient stiller seg helt avvisende til siktelsen, sier advokat Rolf Knudsen, som forsvarer jentens far.

– Min klient nekter straffskyld, sier advokat Carl-Christian Grythe Hoff, som representerer den siktede moren.

Jentens bistandsadvokat, Anette Vangsnes Askevold, ønsker ikke å uttale seg om saken.