–Vi fikk beskjed av politiet i ettermiddag. På en måte synes jeg det er ubehagelig at min sønn nå er en del av politiets sak. Samtidig håper jeg at dette kan føre til at vi får svar på hva som skjedde den gang og om det var Lommemannen som var i vår by, sier en mor.

Hennes sønn skal sammen med noen kamerater ha møtt den utpekte lommemannen i en garderobe for to år siden og blitt bedt om å stikke hendene i lommen hans. En av kameratene skal ha fått 20 kroner for jobben. Gutten er kalt inn til ny fotokonfrontasjon, men den er ennå ikke gjennomført til tross for at forholdet hans nå er en del av siktelsen.

Doblet siktelse

–Vi har utvidet siktelsen, slik at han nå er siktet for mer enn dobbelt så mange forhold som tidligere, sier politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt.

56-åringen var tidligere siktet for 11 forhold, syv tilfeller av seksuell omgang med barn og fire forsøk på seksuell omgang. Ett av forholdene i den gamle siktelsen er juridisk likestilt med samleie.

Politiet har ventet i det lengste med å utvide.

–Vi gjør det nå fordi jeg mener det er nødvendig. Han har sittet på besøksrestriksjoner frem til nå, og vi vil kreve at han fortsatt skal gjøre det. Med nye forhold i siktelsen, vil vi argumentere for at det fortsatt er bevisforspillelsesfare, sier Kile Berg.

Pekt ut av minst én

56-åringen fremstilles for ny varetektsfengsling mandag, og politiet vil da kreve fire nye uker med brev— og besøkskontroll.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere hvor eller når de nye overgrepene i siktelsen er begått, eller om siktelsen er utvidet på bakgrunn av nye bevis.

–Dette er gjort ut fra et samlet bevismateriale, både det som er innhentet før pågripelsen og etter, sier Kile Berg.

Etter pågripelsen av den 56 år gamle bergenseren, har politiet gjennomført en rekke fotokonfrontasjoner med fornærmede i saken. I minst ett av tilfellene skal 56-åringen ha blitt pekt ut.

Forventer flere saker

Forsvarer Tor Erling Staff er ikke overrasket over utvidelsen.

– Politiet har jo snakket om hundrevis av saker, så det skulle vel bare mangle at de etter hvert utvider siktelsen. Jeg forventer at det også kan komme flere utvidelser. De har vel ikke tenkt å stanse med bare et tyvetallssaker, etter all den prestisjen de har lagt ned i denne saken, sier Staff.

UTVIDET: Siktelsen mot den antatte lommemannen er nå på minst 22 forhold. Mandag møter han i sin fjerde fengsling. ARKIVFOTO: HELGE SKODVIN
Helge Skodvin