Moren som er siktet for vold mot sin sju uker gamle sønn i Hardanger, ble onsdag fengslet i to uker. Hun har ikke bestemt seg for om hun vil anke kjennelsen.

— Vi ba om fire ukers varetekt, men vi forholder oss til rettens kjennelse på to uker. Så må vi prioritere de etterforskningsskritt der det er fare for bevisforspillelse, og prøve å komme så langt vi kan på de to ukene, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Politiet vil først og fremst sørge for å få avhørt personer i kretsen rundt de siktede foreldrene.

— Det er der vi mener det er størst fare for bevisforspillelse. Ellers gjenstår det en rekke andre avhør av helsepersonell og innhenting av alle legeopplysninger og journaler, sier Høyland til BT.

Siktelsene mot foreldreparet er foreløpig identiske. Fengslingsmøtet for moren ble holdt i Nordhordland tingrett onsdag formiddag.

- Svært krevende

I likhet med guttens far, er moren ilagt brev- og besøksforbud, og de to har ikke lov til å ha kontakt med hverandre. Begge nekter straffskyld i saken, og faren har sagt han vil anke fengslingskjennelsen.

— Moren valgte å ta betenkningstid, blant annet fordi politiet bare fikk medhold i to ukers fengsling, sier forsvarer Rolf Knudsen til NTB. Han understreker at dette er en svært krevende og tung sak for hans klient.

— Hennes fokus er i første omgang rettet mot Haukeland, hvor babyen er lagt inn. Hun vil fortsette å samarbeide med politiet og håper denne saken kan få en snarlig avklaring.

Innlagt med hodeskader

Foreldrene ble pågrepet natt til søndag, etter at Barneklinikken ved Haukeland universitetssykehus hadde slått alarm.

Sent lørdag kveld kom spedbarnet inn på sykehuset med store hodeskader.

Skadene på barnet fikk legen til å varsle politiet, som altså siktet foreldrene. Guttens skader beskrives som alvorlige.

— Barnet er kommet ut av intensivadelingen, og tilstanden er stabil. Men det er for tidlig å si noen om eventuelle senvirkninger, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.