Han må ha hatt en voldsom selvtillit, den lille pappaen til blandingshunden. Chihuahua-hannen fikk valper med en tispe av rasen golden retriever — minst ti ganger så stor som ham selv.

— Jeg vet ikke om det skjedde naturlig, men jeg har i hvert fall sett bilder av moren. Hun er en golden retriever, sier Christine Eilertsen.

Hun kjøpte Dolly av en familie i Lillestrøm for noen måneder siden. Før den tid bodde valpen i Polen.

Naturlig?

Som matmor for Dolly har hun undret seg over hvordan valpen ble skapt, men noe sikkert svar har hun ikke. Det skal være mulig for en chihuahua-hann å befrukte en mye større hunn, dersom hun ligger helt i ro.

Helt utelukket er det imidlertid ikke at Dolly kan være et resultat av kunstig befruktning.

Eilertsen har syv hunder, og er nå nødt til å kvitte seg med Dolly. Valpen kom ikke overens med en av de andre hundene i huset, en chihuahua. Vi fikk nyss om den underlige blandingshunden via en annonse på Finn.no.

— Jeg har fått mange telefoner etter at jeg satte inn annonsen, men fra feil mennesker. Mange vil se den bare på gøy, men vil ikke ha den likevel når det kommer til stykket, sier Eilertsen, som krever 12.000 kroner for hunden.

Vil selge til familie

Åsane-kvinnen vil bare selge, hvis hun er sikker på at hunden får et godt hjem.

— Gjerne til en familie med barn som kan gå turer med henne, sier hundeeieren.

Dolly veier ca. 5 kilo, mer enn dobbelt så mye som en chihuahua, og er fullt utvokst. Hun bor i dag på Tertnes i Åsane i Bergen.

Har du hørt om tilsvarende blandinger? Skriv gjerne noen ord i feltet under!