Ulykken skjedde like før klokken halv åtte i går morges, på riksvei 522 ved Lammaneset, nær Eikelandsosen. På en forholdsvis rett og oversiktlig strekning smalt mopeden rett inn i fronten på en møtende bil. Den 18 år gamle mopedisten omkom i sammenstøtet.

— Han døde trolig momentant, sier in-formasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

Føreren av personbilen kom ikke fysisk til skade, men hadde behov for krisehjelp etter den grufulle hendelsen.

Veibanen skal ha vært våt, men ikke spesielt glatt da kollisjonen inntraff. Fartsgrensen på stedet er 80 km/t. Ved halv åtte-tiden var det fortsatt helt mørkt, og ifølge politiet er det ingen gatebelysning på ulykkespunktet.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Det skal ikke være noen grunn til å tro at bilføreren kan klandres for det som skjedde, noe som støttes av at politiet ikke har sett noen grunn til å vurdere å beslaglegge førerkortet hans.

— Vi setter nå alt inn på å gi bilføreren den hjelp han trenger for å bearbeide det-te, sier Hillestad.

Politiet understreker også at det ikke er mistanke om at noen av de involverte har kjørt med promille.

Et kriseteam bestående av prest, helsepersonell og politi ble i går satt inn for å hjelpe familie, venner og kjente av 18-åringen. På skolen hans ble elevene samlet til felles samtale om ulykken. Utover dagen i går kom flere venner og familiemedlemmer av den omkomne til ulykkesstedet, hvor mange av dem la ned blomster og stearinlys.

Mopedisten er den 19. som har mistet livet i en trafikkulykke i Hordaland i år.