Lørdag kveld skulle en mann ta ut penger i minibanken hos Handelsbanken i Allehelgens gate, like ved politistasjonen. Da oppdaget han en liten «klump», som var satt på ved slusen der bankkortet dyttes inn.

Kopimaskin og kamera

— «Klumpen» var limt på med dobbeltsidig tape. Han rev den av og løp inn til politiet med den. Da politiet kom ned til minibanken, ble det funnet et lite kamera som var festet over tastaturet, sier politioverbetjent Rolf Hegland.

Opplegget var etter alt å dømme å kopiere bankkortene idet de ble kjørt gjennom skimmeren og inn i minibanken. Kameraet filmer koden som kunden taster inn og sender den til en datamaskin som svindlerne sitter med i nærheten.

— Kundene får ut pengene sine, så de vil ikke merke om kortet blir kopiert, sier Hegland.

Handelsbanken opplyser til BT at skimmeren trolig var festet til minbanken kun ti minutter før den ble oppdaget av den årvåkne kunden. Dermed er det lite trolig at andre kunder er svindlet.

Svart bil med to menn

Lørdag ved 20-tiden la noen merke til en liten, svart bil med to menn i, som sto ulovlig parkert i Allehelgens gate, vis-à-vis minibanken.

— Vi er interessert i å få opplysninger om denne bilen, sier Hegland.

Politiet vil nå skaffe seg oversikt over hvem som har brukt minibanken og muligens kan ha fått kortet sitt kopiert.

Også i november ble det montert skimmere i Bergen, da på to minibanker i sentrum. To mistenkte, et kjærestepar fra Romania, ble pågrepet i Finland i desember.