Mandag meldte bt.no om muligheten for 180 millimeter nedbør over Bergen og omegn fra torsdag til lørdag. I går var varselet enda heftigere: Opptil 130 millimeter på ett døgn.

Nå tyder nye prognoser fra Storm Weather Center på at torsdag kveld og de neste 24 timene ikke blir så intense som fryktet.

— Men det skal fremdeles regne kraftig. Det blir mer enn en vanlig høstskyll, kanskje 50-60 millimeter i løpet av ett døgn, sier vakthavende meteorolog hos Storm, Ina Ynnesdal Sulen, til bt.no nå i ettermiddag.

Rogaland får det

Det verste uværet svinger nemlig høflig unna Hordaland.

— Slik det ser ut nå, blir det midtre deler av Rogaland som må ta mesteparten av støyten. Der kan det komme opptil 80 millimeter nedbør, sier meteorologen.

- Og dette er dere nå helt sikre på?

— Jo nærmere vi kommer, jo sikrere blir vi. Men dette er vær vi snakker om, helt sikre kan vi ikke være.

Helgen blir også våt, men ikke mer enn «normalt».

— Vanlig høstregn. Lørdag kveld kan det faktisk bli opplett, sier Ynnesdal Sulen.

Alarm!

Bergen kommune er i alarmberedskap etter ukens meldinger om ekstremvær.

— Både Bergen brannvesen, Samferdselsetaten og Vann- og avløpsetaten har beredskapsplaner for slike situasjoner, og har forberedt seg på dette, sier leder for Seksjon for samfunnssikkerhet og beredskap, Morten Meibom, til kommunens nettsider.

Les mer på våre værsider!

Ved kommunens vaktsentral er det også hentet inn ekstra ressurser.

Varabrannsjef Karl Otto Nesdal har en høykapasitetspumpe og et kraftig lysaggregat stående klart. Blant annet.

— Vi har også skaffet oss mer kompetanse på dette feltet, og har en egen gruppe som har fått spesialtrening. «Klimabrigaden» ble den døpt av en italiensk journalist som besøkte oss.