— Jeg kunne rett og slett ikke si nei da jeg ble spurt, sier Storebø.

Han er i dag politisk rådgiver for næringsminister Monica Mæland (H), en jobb han gikk til etter å ha vært Mælands rådgiver også da hun var byrådsleder i Bergen.

Hjem til Austevoll

Nå vil han legge karrieren i rikspolitikken på hyllen til fordel for en ordførerjobb i hjemkommunen Austevoll. Torsdag 4. desember ble han valgt på nominasjonsmøtet til partiet.

— Det er en spennende jobb. Austevoll er en kommune der det skjer mye, det er en vekstkommune, og det er fristende å få lov til å bidra til utviklingen som kommunen står overfor, sier han.

Dersom han ikke blir ordfører ser han imidlertid for seg å fortsette som rådgiver, men bo i Austevoll og pendle til Oslo.

Tror på seier

Austevoll har i mange perioder blitt styrt av Fremskrittspartiet. Storebø tror likevel at Høyre og han har en sjanse til å bli største parti i valget neste år.

— Høyre har økt oppslutningen sin i opposisjon, og var det største partiet i kommunen i stortingsvalget i fjor. Derfor mener jeg at målet om å bli størst igjen er helt innenfor rekkevidde, sier han.

Noen forrykende valgkampsaker har han likevel ikke i ermet. Storebø vil gå til valg på økonomisk stabilitet.

— Vi skulle gjerne vært mer svulstige, men vi må være såpass ærlige og si at det kan bli vanskelig å innfri med en anstrengt kommuneøkonomi. Gjelden er økt de siste årene, og det vi må love er å drive en ansvarlig politikk, sier han.

HJEM: Morten Storebø er i dag politisk rådgiver for næringsminister Monica Mæland. Nå vil han legge karrieren i rikspolitikken på hyllen og dra hjem til Austevoll.
Regjeringen.no