Byrådsleder Monica Mæland (H) blir med Erna Solberg i den borgerlige regjeringen som presenteres på Slottsplassen onsdag klokken 1200.

Hennes plass rundt bordet til kongen blir som næringsminister, ifølge TV2. Det samme melder Dagsavisen.

Ingen kommentar

BT traff i ettermiddag Mæland på Rådhuset.

— Jeg har overhodet ingen kommentar til dette. Regjeringen får dere spørre Erna om, sa byrådslederen da hun hastet forbi pressen.

- Treffer vi deg på Oslo-flyet imorgen tidlig?

— Dere kan jo prøve, svarte byrådslederen før hun løp videre for å følge sønnen på svømmetrening.

Avlyste møte

Opprinnelig skulle Monica Mæland, som har vært byrådsleder i Bergen siden 2003, på besøk til Tiriltoppen barnehage klokken 1500 i dag i forbindelse med deres tiårs-markering. Det besøket er nå avlyst. Etter det BT forstår kom avlysningen allerede i går.

— Hun kommer ikke , det er Trude Drevland (H) som kommer, sier daglig leder Ole Christian Borge til BT.Han fikk ikke noen forklaring på hvorfor Mæland ikke kommer.

— Hun skal sikkert reise noen steder. Jeg tipper hun blir minister, sier Borge.

Ble for mye

— Det stemmer at jeg skal til Tiriltopen, for nå ble det litt mye for oss alle, så vi bytter, sier Trude Drevland.

- Hun er på vei til Oslo?

— Nei, Monica skal ikke til Oslo. Jeg skal derimot til Oslo, hvis du er interessert i reiseplanene våre. Jeg skal ønske Erna Solberg velkommen som statsminister fra Bergen.

Stiller ikke på bilde

Avtroppende byrådsleder Mæland vil ikke møte BT for å bli avbildet i ettermiddag. Det sier hennes rådgiver Haakon Thuestad:

— Det er ikke ønskelig å stille opp på fotoseanse relatert til dannelse av en ny regjering. Men alle er selvsagt velkommen til å sitte i resepsjonen

Dag Skansen (H) i Høyre har ikke vært på rådhuset tirsdag, og har ikke møtt Monica Mæland. Stemmer informasjonen vil han gratulere henne med statsrådspost. Nå venter omrokeringer i Rådhuset.

— Dersom dette stemmer så må diskutere hvordan ting skal bli fremover.

Heller ikke Ragnhild Stolt-Nielsen, som BT tidligere har skrevet kommer til å etterfølge Mæland som byrådsleder, har noen kommentar.

— Hvem som blir statsråder får vi vite på Slottsplassen klokken 1200 imorgen.