Vedtaket i bystyret kom etter en snuoperasjon fra byrådspartiene og Frp – og etter at Høyteknologisenterets direktør Bjart Nygaard lokket med Rieber-kapital. Opprinnelig ville flertallet i bystyret bygge nytt på Marineholmen, på en fire mål stor tomt som Høyteknologisenteret hadde tenkt til næringssenter.

Ferdig til hundreårsfest

Rektor Atle Hannevik er fornøyd med at den gamle skolen skal bestå. Tidligere ønsket flertallet i bystyret å bygge ny skole på Marineholmen og selge det slitte, kronglete bygget fra 1912.

– Jeg synes skolen skal ligge som en del av bomiljøet her nede. På Marineholmen ville vi blitt litt for oss selv, sier rektoren.

Det viktigste er likevel at det nå er utsikter til at det vil skje noe raskt med skolen. Det var derfor foreldre og elever gikk i fakkeltog for tre uker siden.

Høyres fraksjonsleder Harald Victor Hove håper en opprustet skole kan stå ferdig innen 2010. Rektor Hannevik har lært at ting tar tid, og er litt mindre ambisiøs.

– I 2012 feirer vi 100-årsjubileum. Da håper jeg vi har nye lokaler som kan stå i 100 år til. Det er bare fem år til, sier han.

Tiltakene

Dette er de nye tiltakene i skolebruksplanen som bystyret vedtok i dag

Bønes skole: Bygge flerbrukshall

Fridalen skole: Får 7 millioner ekstra

Hellen skole: Flyttet opp i prioritering A

Hop skole: Bygge baskethall innen 2009

Skjold skole: Flerbrukshall

Søreide skole: Ny stor barneskole på Oddemarken

Råstølen skole: Ny barneskole. Får også ny flerbrukshall.

PÅL ANDREAS MÆLAND (MMS)