Den 21 år gamle osingen er kontraktsløs, men vil uansett ikke komme gratis fra Os. Både Os og Fana skal ha utdanningskompensasjon, og i henhold til Fotballforbundets regelverk dreier det som om et par hundre tusen kroner til sammen.

– Det er mange penger for en spiller som ikke har vært høyere opp enn 2. divisjon. Vi håper å løse det ved at klubbene får avtaler om prosenter ved videresalg. Vi har en dialog med både Os og Fana, og regner med å komme til enighet, sier Løv-Hams sportslige leder Kjetil Sørensen.

Moldskred var vinteren 2006 på prøvespill i engelske Hartlepool. Forrige sesong spilte han for Os, men takket nei til å forlenge. Moldskred var også på ønskelisten til Åsane, Fyllingen, Fana og Stavanger.

– Jeg er enig med Løv-Ham om en treårskontrakt. Det som gjenstår er at klubbene blir enige om kompensasjon. Jeg håper det går i orden, sier Moldskred.

Han kan brukes på begge kantene og som spiss.

– I Løv-Ham er jeg nok tiltenkt en plass på kanten. Jeg har ambisjoner om en gang å spille i eliteserien, og nå er det viktig for meg å ta steget fra 2. til 1. divisjon, forklarer Moldskred.

Solli og Haugsdal

Løv-Ham er også svært interessert i to andre lokale talenter; Vadmyras Aleksander Solli samt Os-spilleren Bjarte Haugsdal.

Solli er midtstopper med aldersbestemte landskamper. Han var sist sesong utleid til Fyllingen. Også Os-spissen Haugsdal har aldersbestemte landskamper.

– Skal vi ha inn disse unge spillerne, må vi rydde plass og tore å bruke dem. Det er ingen vits i at de spiller på annetlaget vårt i 4. divisjon, sier Løv-Ham-trener Trond Amundsen.

Kommer Solli inn i troppen, kan det bety slutten for Wycliffe Juma og Fredrik Myhre. De to forsvarsspillerne har kontrakter som gikk ut etter forrige sesong, i likhet med Anders Fossen Lunde og Pål Arne Aam.

– Dette er spillere som vi vil evaluere i løpet av januar, sier sportslig leder Kjetil Sørensen.

Nigerianer på besøk

Løv-Ham vurderer også å gi kontrakt til den nigerianske midtbanespilleren Efe Ehiorobo. 25-åringen har fortid i svenske GAIS, og var forrige sesong i Drøbak/Frogn.

– En spiller vi har meget gode referanser på. Han kommer med det første til Bergen for å se på forholdene og gjennomgå medisinske tester, sier Trond Amundsen.

Tester i Sverige viste at nigerianeren har en hjertefeil, mye det samme som stjernespilleren Nwankwo Kanu slet med.

– Han har et litt for stort hjerte, og besto ikke testene i Sverige. Men spilleren selv sier at dette aldri har vært noe problem for ham, sier Amundsen.

Tidligere i vinter har Løv-Ham sikret seg Jon André Røyrane fra Sandefjord og Espen Minde fra Tromsdalen. «Løvene» har også lagt inn et bud på 50.000 kroner for Tromsdalens Leo Olsen.

– Vi leste i avisen at Tromsdalen mente budet var for lavt. Men vi forventer at de er såpass redelige at de gir oss et skriftlig svar på budet. Vi har ennå ikke hørt noe, sier Amundsen.

Høyt på Løv-Hams ønskeliste er en ny førstekeeper, som kan fylle skoene til Kenneth Udjus, som er tilbake i Brann etter utlån. Klubben trenger også en ny back etter at Thomas Gjørtz vendte hjem til Aalesund etter utlån.

  • Før jul hadde Løv-Ham to spillere på prøvespill, forsvarsspillerne Henrik Vervik og Emir Nikzic. Ingen av dem får tilbud om kontrakt.