Hele tre millioner kroner har den gavmilde Trond Mohn bladd opp til Kirkens Bymisjon i Bergen. Pengene er øremerket etableringen og driften av det nye bymisjonssenteret, som dronning Sonja åpnet i Kong Oscarsgate 5 i april i år. Dermed har toppsjefen i Frank Mohn A/S bevist at hans hjerte ikke bare banker for idretten i Bergen. Tidligere har Mohn gitt over 100 millioner kroner til idrettsanlegg. Han har også gitt skikkelige økonomiske håndslag til blant andre Raftostiftelsen og Den Nationale Scene.

Jubler

I Kirkens Bymisjon jubler man selvsagt.

Bymisjonssenteret fungerer som en slags sjømannskirke midt i Bergen sentrum. Hensikten er at lokalene i Kong Oscarsgate sammen med Korskirken skal fremstå som et bymisjons— og kultursenter i Vågsbunnen. Opplysningene om milliongaven er blitt kjent etter at den nylig ble omtalt i årsmeldingen til Kirkens Bymisjon. Der heter det at Trond Mohn har «hjulpet oss til å etablere Bymisjonshuset i hjertet av Vågsbunnen.»

Drømmen

— Vi er fantastisk glad og takknemlig for denne gaven. Den har samen med andre gaver gjort det mulig å gjennomføre drømmen om et bymisjonssenter, samtidig som den er med og sikrer en forutsigbar drift av bymisjonssenteret i flere år fremover. Dermed har vi også fått god sikkerhet for økonomien i bymisjonssenteret, sier administrasjonskoordinator Tord Haugstvedt til Bergens Tidende.

Kjøp ble droppet

Han legger til at de tre millioner kroner er utbetalt, mesteparten kom i fjor. Noe av milliongaven er brukt til etableringen og leie av lokalene. Men resten står på konto og skal fordeles til drift over flere år.

Opprinnelig skulle gaven brukes til innkjøp av et bygning i Vågsbunnen. Men planene om å kjøpe et eget hus gikk i vasken. I stedet inngikk Kirkens Bymisjon en 15 års leiekontrakt i bygningen bymisjonssenteret ligger i - bare et steinkast fra Korskirken. Mohn har derfor gitt grønt lys for at pengene kan brukes til etablering, leie og drift av senteret.

SIKRET DRIFTEN: Trond Mohns gave på tre millioner har sikret driften av Kirkens Bymisjon.
Foto: Jan M. Lillebø