• De trodde de hadde med en gammel, åreforkalket dame å gjøre. I stedet møtte de bikkjen i døren, sier Margit Flåten Løland.

65-åringen er fremdeles skjelven og oppskaket etter søndagens uhyggelige opplevelse i Øyna Brukthandel i Indre Hafslo. Egenhendig stanset Margit to unge tyvradder, som ikke hadde tenkt å betale for innholdet de rasket med seg fra butikken.

— Jeg skalv og gråt i flere timer etterpå. Men akkurat der og da skjønte jeg ikke hvor farlig det var det jeg gjorde. Jeg var sint og desperat, sier brukthandleren til Sogn Avis.

Nå har hun meldt saken til politiet.

65-åringen luktet lunten da de to unge mennene brukte uvanlig lang tid inne i butikken. I to timer gikk de rundt og kikket. Da duoen omsider skulle forlate butikken, tok Margit oppstilling i døren, og spurte hva den ene av dem hadde i vesken. «Nøkler», var svaret.

Det tok ikke 65-åringen for god fisk, og nappet i vesken til vedkommende. Til slutt kom et sølvfat, en smørskål og en fløtemugge til syne.

På dette tidspunktet hadde den andre karen begynt å hisse seg kraftig opp. Men da brukthandleren truet med politiet, fikk tyvene fart på seg. Dermed endte det bra.

— Det var en dum sjanse av meg å ta. Men jeg tenkte bare at de måtte bli stanset, sier modige Margit til Sogn Avis.