Austevoll fikk mandag kveld tilbake mobildekningen.

— En basestasjon er fremdeles ute av drift, men bredbånd og mobildekningen skal nå være tilbake, sier Catharina Kokkin, informasjonssjef i Telenor.

Totalt er 49 basestasjoner nede i Hordaland. 787 fasttelefonkunder er uten summetone.

  • Vi konsentrerer oss om Askøy akkurat nå. Her er fire basestasjoner nede. Også Mæland og Radøy er rammet av i kveld, sier Kokkin.
  • Hvor lang tid vil dette ta?
  • Det er uvisst. Vi jobber for fullt for å rette feilen, sier Kokkin.

To døgn uten dekning

Stormen lørdag ettermiddag slo ut mobilnettet i kommunen i to døgn.

Bare to av basestasjonene i øykommunen fungerte. I tillegg er det feil på stasjoner på Tysnes, som også gjør at det blir dårligere dekning i Austevoll.

Ordfører Renate Møgster Klepsvik kan bekrefte situasjonen.— Nå sitter jeg på kontoret, og her har jeg dekning. Men hjemme har jeg verken internett, tv-signaler eller mobildekning, forteller hun.

Håper på bedring i kveld

Klokken 15 hadde Telenor fortsatt 68 basestasjoner i Hordaland ute av drift. Over 1500 personer manglet fortsatt fasttelefon, og 5700 var uten bredbånd.

Det er fiberfeil som gjør at det drøyer i Austevoll, sier kommunikasjonsrådgiver Katarina Kokkim i Telenor.

— De jobber nå med å rette denne, men det tar litt lenger tid enn antatt. De håper å ha internettrafikken tilbake innen kvelden, sier hun.

— Får de rettet dette, vil det gi betydelig forbedring både for mobil og bredbånd.

På bedringens vei

Austevoll er ellers på vei opp igjen mot normal drift etter en tøff helg. Hele øysamfunnet var frakoblet strømforsyningen fra land i et helt døgn. Søndag kveld var fortsatt noen bygder mørklagt. I tillegg var mobilnettet nede, og fasttelefonen ute.

— Lyset har blinket litt i dag og, så vi er ikke helt på topp. Men nå har jeg fått melding om at begge linjer er friskmeldt, og at vi er tilbake i normal drift, sier ordfører Klepsvik.

En skole har vært stengt mandag, på Møgster.

— Det var både fordi båten ut dit var innstilt frem til i ettermiddag slik at en lærer ikke kom seg frem, og at bygget var kaldt. Fra i morgen er skolen tilbake i drift, sier Klepsvik.

I tillegg har bassengene i kommunen måtte tømmes for vann på grunn av stormen. Alt av ventilasjonsanlegg slo seg nemlig av da strømmen gikk.

— Bassengene må tappes i på nytt og varmes opp. Det tar minst en uke, sier ordføreren.