Fra 1. februar innførte Skyss nye takster for busser og bane. En av nyvinningene var en rabatt på over fem kroner pr. tur i Bergensområdet for dem som betaler med mobilappen til Skyss.

Alle kan få rabatten, men mange må endre innstillingene i mobilappen først (her ser du hvordan du gjør det).Bare de som betaler med såkalt mobilkonto får rabatten, ikke de som belaster telefonregningen eller kredittkortet.

Hver tiende har lagt om

Billettkjøpene den første uken etter omleggingen viser at bare et lite mindretall av Skyss' 116.000 mobilkunder har fått med seg, eller bryr seg om, endringen.

Hvert fjerde billettkjøp har vært med mobilkonto, noe som er en oppgang fra 14 prosent før omleggingen. Men fremdeles blir 36 prosent betalt med kredittkort, og 39 prosent via telefonregningen.

Det betyr at tre av fire betaler 31 kroner for for hver tur, i stedet for 25,80 kroner.

Håper på flere

— Vi er fornøyd med økningen, men håper at enda flere vil benytte seg av mobilkonto, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Kleppestø i Skyss.

En skulle kanskje tro at Skyss liker at mange velger å betale litt ekstra, men det gjør de altså ikke. Det skyldes at Skyss har høyere kostnader når folk belaster telefonrekningen eller kredittkortet.

Dessuten er rabatten en del av deres strategi for å få færre til å betale med kontanter på bussen.

Med den nye rabatten er prisen nå den samme på mobil som med bruk av Skyss' kontantkort, samtidig som du slipper å dra kortet foran automaten i bussen.

Sverger du ennå til kontantermå du nå ut med 41 kroner pr. billett.