bt.no skrev onsdag at bystyrerepresentant Geir Kaland (H) vil utvide skjenketidene under Bergenfest, Festspillene og Nattjazz.

Festivalene trenger en håndsrekning, mener Kaland.

Forslaget får ikke uventet støtte fra festivalledelsene. Men også større deler av næringslivet mobiliserer.

— Sårbare festivaler

Et opprop til støtte for Kalands forslag er sendt til Bergen kommune. Det er ført i pennen av reiselivsdirektør Ole Warberg og signert av ham selv og adm.dir. Marit Warncke i Bergen Næringsråd, Wenche Salthella i NHO Reiseliv, Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum AS, Tom Greni i Ricks AS, Jon Skjerdal i Nattjazz og Frank Nes i Bergenfest.

«Festivaler er spesielt sårbare og er til enhver tid avhengig av gode rammevilkår. De store festivalene har også en spesiell betydning for Bergen som det er ønskelig å forsterke enda mer i årene som kommer», skriver de.

Les hele brevet her!

Fyrtårn

— Vi har jobbet lenge for at Bergen skal være en attraktiv destinasjon og en åpen by, med opplevelser som setter Bergen på kartet på en god måte. Når skjenketidene strammes inn, er det viktig å gjøre unntak for periodene der de støste fyrtårnene er aktive, kulturarrangementer som har markert Bergen nasjonalt og internasjonalt, sier Warberg.

Kaland er en sentral skikkelse i Bergens næringsliv. Han har blant annet vært senterleder for Sundt og Galleriet og styreleder i Sentrumsforeningen.

— Kaland er en del av miljøet som diskuterer næringsvirksomhet i Bergen. Vi treffes i ulike fora. Da vi fikk høre at han ville fremme dette synet i bystyret, skrev jeg brevet på vegne av alle som har underskrevet, sier Warberg.

Forslaget skal behandles av forretningsutvalget i bystyret neste uke.

Hva synes du om forslaget? Si din mening!