I går kveld hadde politiet fortsatt ingen mistenkt for drapet på Trond Kristian Johannessen (35).

Men i dag vil etterforskerne sjekke mobilinformasjon for å finne ut hvem Johannessen hadde kontakt med før han ble stukket i hjel fredag.

— Det blir avgjørende å kartlegge bevegelsene hans, og forhåpentlig finne ut hva han har gjort, og hvor han har vært de siste timene før han ble drept, sier etterforskningsleder Bent Raknes.

Sjekker samtaler

Trafikkdata fra mobiltelefonen til 35-åringen vil vise hvilket område han har oppholdt seg i, og hvem han har snakket med på telefon eller sendt tekstmeldinger til.

  • Alt vil være interessant, både hans bevegelser, og hvem han har snakket med, sier Raknes.

Trond Kristian Johannessen døde fredag kveld av stikkskader øverst i brystet. Han hadde da fått førstehjelp av busspassasjerer, som ble vitne til at 35-åringen blodig og fortvilet forsøkte å komme seg på en buss ved Puddefjordsbroen på Laksevåg.

Politiet vet ikke hvor Johannessen var da han ble angrepet.

TKJ, som 35-åringen kalles av venner og bekjente, har vært kriminell og rusmisbruker i mange år.

Etterforskningsleder Raknes vil ikke kommentere om de tror drapet kan knyttes til Johannessens liv som kriminell.

Dømt 22 ganger

  • Jeg kan ikke huske at han har vært involvert i noen trusler, eller at det var noen som var ute etter å ta ham, sier advokat Stein Erik Ottesen.

Han har vært forsvarer for Johannessen de siste seks årene, og sier han hadde tett kontakt med ham.

  • Han var en person som alle visste hvem var, og som jeg hadde inntrykk av var godt likt i miljøet han vanket i.

Ottesen fikk meldingen om dødsfallet lørdag morgen fra Johannessens mor.

  • Jeg fikk sjokk da hun fortalte hva som hadde skjedd. Hun hadde fått beskjed av en prest i natt om at sønnen var død. Hun tok beskjeden veldig tungt, sier Ottesen.

Johannessen har hatt god bruk for forsvarere i sitt liv, ettersom han er straffedømt 22 ganger. Han er hovedsakelig dømt for innbrudd, tyveri og mindre narkotikaforbrytelser.

Ved innbrudd og tyveri skaffet han seg gjenstander han kunne selge. Dette, og salg av narkotika i mindre mengder, finansierte hans eget narkotikaforbruk.

Johannessen tilhørte gruppen av såkalte A-gjengangere som Hordaland politidistrikt opererer med. Politiet er derfor godt kjent med ham.

På kant med flere

Johannessen var også en kjent person i narkotikamiljøet i Nygårdsparken.

Da BT var i parken i går, var det mange sterke reaksjoner på at 35-åringen var død.

  • Jeg kan ikke fatte at noen vil ta livet av TKJ. Han var en utrolig snill fyr som aldri lagde bråk med noen. Jeg kan ikke skjønne at noen ville bruke kniv mot ham, sier en 31-åring.

Han omtaler seg som en venn av Johannessen.

Andre sier de er kjent med at 35-åringen den siste tiden hadde kommet på kant med flere personer i miljøet.

— Dersom noen bryter visse regler i det kriminelle miljøet overfor feile personer, så kan det gå veldig galt, sier en 35-åring.