Norges Musikkorpsforbund har aldri tidligere hørt om et liknende raid mot et loppemarked. Årlig holder norske musikkorps anslagsvis 2000 loppemarkeder i Norge. I Bergen fikk loppesesongen en heller tarvelig start.

— Det er ganske fantastisk. Men det skjer fra tid til annen at ting blir stjålet, spesielt når man må sette møblene ute over natten, sier assisterende generalsekretær Ole Nilsen i Norges Musikkorpsforbund.

— Jeg har til og med opplevd at uvedkommende har brutt opp søppelcontaineren etter at loppemarkedet er over, sier Nilsen.

Badekar solgt - og stjålet

Politiet fikk melding om skadeverk på Midthun skole i Fana i Bergen i løpet av natt til søndag. Da foreldre og andre frivillige i musikkorpset skulle telle opp møblene før siste dag av loppemarkedet, oppdaget de at deler av beholdningen var borte.

— Dette er direkte smålig. Her jobber vi ganske mye dugnad for å skaffe lopper, så kommer de bare hit og forsyner seg, sier leder i korpset, Per Hatlestad.

Tyvegodset har vært så stort og tungt, at tyvene må ha brukt bil. Badekaret var til overmål solgt, uten at det la noen demper på tyvene i nattemørket.

Gir viktig inntekt

— De har tydeligvis visst hva de skulle ha. Vi hadde vel fått en tusenlapp for de møblene. Og det er kjærkomne penger for korpset, sier Hatlestad.

Korpset har et årlig budsjett på 400.000 kroner, og tar inn 50.000-60.000 på et loppemarked.

Ifølge korpsforbundet får norske musikkorps dekket 7 prosent av sine driftsutgifter fra staten. Resten må de skaffe selv.

— Loppemarkedene utgjør en vesentlig del av driftsinntektene, for enkelte opptil 70-80 prosent, sier Ole Nilsen.

I år får norske musikkorps tildelt 27 millioner kroner fra staten, men har klart tatt til orde for at de ønsker seg mer.

MANGLER BADEKAR: - Dugnad har jo ingen nytte hvis folk bare forsyner seg, sier leder i Midthun Skoles Musikkorps, Per Hatlestad. Politiet fikk i går oppgaven å finne den som sitter i en stjålet, lys skai-stressless med fotskammel, og urettmessig bader i andres badekar.<br/>Foto: KNUT EGIL WANG