ELISABETH LANGELAND MATRE ARASH A. NEJAD (foto) elisabeth.matre@bergens-tidende.no

— Sølvpilen? Nei, det er dårlig med det. Jo, ett, forresten. Men jeg har Conan og Donald. Originaler. Og første versjon av "Take om me"-singelen fra A-HA. Seks hundre kroner. - Hvor mange blader jeg har? Har ikke peiling. Jeg teller ikke. Men jeg har huset fullt.

Peter Pan-generasjonen Bjørn Dahl betegner seg selv som en del av Peter Pan-generasjonen. - Vi tar bare tingene med oss inn i alderdommen. Vi har aldri begynt å samle, på en måte. Dahl blir noe fornærmet når vi spør om bladene og platene er funnet på loppemarked. - Loppemarked er for amatører. Jeg går på messer. Men på loppemarked gikk dukkemaker Johanne Bryøen da hun skulle finne stoff til å sy bamser av. Hun er definitivt ingen amatør, og har stort sett holdt på med dukker og bamser hele livet. Lager klær til dem, tar vare på dem. - Jeg fant en minkkåpe. Den er det blitt tre bamser av, forteller Bryøen. De fleste dukkene til den trivelige damen er fra 50-tallet. Bergen og omegn dukkemakerlag teller rundt seksti medlemmer - ingen gutter.

Kong Tandberg Men gutter finner vi nok av i radiosamlerhjørnet. - Når folk snakker radio, så er det Tandberg de mener. Arne Vågenes klapper forsiktig på anlegget fra 70-tallet. Elvis-låter strømmer ut fra ett eller annet sted. - Hvor mange radioer jeg har? Nei, det vil jeg ikke si, smiler Vågenes lurt og drar oss med bort til naboen for å vise oss "noe snadder". - Her har vi den første sølvsuper i stereo. Og her er den første båndopptakeren fra Tandberg i 1957. - Der er en Sølvsuper 2. Og der er sekseren… Det blir vanskelig å røske fotografen med seg fra radioland. Han er nesten like oppslukt som samlerne selv. I et hjørne er de stiligste politieffekter stilt ut. Uniformer, luer, håndjern, merker og våpen. Til og med lenkene som Gjest Baardsen satt (noenlunde) fast i, er hentet frem. De har ligget lenge på politistasjonloftet i Åsane og støvet ned. - Det er første gang siden 1965 at publikum får se disse tingene, forteller politibetjent Erik Sveaass, som for anledningen har på seg en uniform fra 1916. Og viser oss opprinnelsen til begrepet "tauet inn". Før håndjernene kom, brukte nemlig politiet en tauanordning for å hente med seg kjeltringene. Vi løsriver oss og går videre. - To hundre reklamepenner. Nei, forresten, jeg har nesten tre hundre. Magnus Nygård Vågenes (13) deltar på samlertreffet for første gang. Han ble bitt av basillen i fjor, da han kom som publikum. - Og til neste år har jeg minst fem hundre penner, lover Magnus med blekk i blikket.