Byrådet har fått en verst tenkelig start, det vedgår byrådslederen. I dag samles en rekke organisasjoner til fakkeltog med krav om at byråd Øystein Christoffersen (Frp) må gå. I bystyret vil en samlet opposisjon fremmes mistillitssak mot Christoffersen.

— Uheldig

— Jeg mener dette vil svekke byrådet fordi det fremmes mistillitsforslag på et meget alvorlig utsagn, et utsagn byråden trengte byrådslederens hjelp til å forstå alvoret i, sier gruppeleder Terje Ohnstad (A).

Øystein Christoffersen har i et intervju med Åsane Tidende sammenlignet arbeidet med å integrere flyktninger med det å oppdra hunder. Først etter at byrådslederen grep inn, beklaget Christoffersen utsagnet.

— Dette er en forferdelig lei sak for byrådet og byråden. Det var ikke uventet at det ville bli reist mistillit mot Christoffersen. Mistillit reises fra tid til annen. Men det er uheldig at det skjer så tidlig i perioden og fra en samlet opposisjon. Byrådet ønsker jo et godt samarbeid med hele bystyret.

Svekket byråd

Mæland sier Christoffersen har en utfordring i forhold til opposisjonen.

— Han har en jobb å gjøre for å reise den tilliten han nå ikke har hos opposisjonen. Tiden vil vise hvordan det samarbeidet vil gå.

Ohnstad mener Christoffersen burde ha trukket seg.

— Han er betydelig svekket og han burde selv ha trukket konsekvensene. Det gjør han ikke. Tiden vil vise om han er i stand til å opparbeide seg tillit.

Byrådsleder Monica Mæland sier hun beholder Christoffersen.

— Vurderingen av Christoffersens plass i byrådet gjorde jeg ny da denne saken kom opp. Jeg har tillit til Christoffersen og konstaterer at et flertall i byrådet også har det, sier byrådsleder Monica Mæland.

Mistillitsforslaget fremmes i dag, men forslaget behandles først i bystyret 10. desember.

Hva synes du om mistillitsforslaget? Diskuter saken her!

TOR HØVIK