Det var i oktober at bystyrepolitiker Jan Sverre Stray (H) ble varetektsfengslet sammen med to forretningsmenn, og siktet for grov korrupsjon.

I kjølvannet av saken mistet han også jobben som leder for omleggingsarbeidet i Hordaland teater, skriver NRK Hordaland. Han var blitt ansatt i teateret bare noen måneder før korrupsjonssaken kom.

Stray skulle omorganisere teateret, og flytte det fra Stend til Bergen sentrum.

Etter kort tid sluttet han imidlertid i jobben, skriver NRK. Uenighetene rundt arbeidsforholdet skal ha vært store, og endte i et forlik.

— Mistet tillit

Bakgrunnen for korrupsjonssiktelsen i fjor var at de to forretningsmennene overførte rundt 100.000 kroner til Creacon i 2012. Dette er driftsselskapet bak Vennebyen. Strayer investor i selskapet, og er også svigerfar til gründeren av Vennebyen.

IfølgeStrayvar pengene fra forretningsmennene sponsormidler til et Vennebyen-arrangement. Politiet mente derimot det var ulovlig betaling for å få hjelp avStrayi en reguleringssak.Saken er fortsatt til behandling hos politiet i Bergen.

Korrupsjonssaken hadde altså ingenting med jobben hans i teateret å gjøre, men ansatte ved Hordaland teater som NRK har snakket med, sier Stray mistet tillit på grunn av siktelsen.

Vil ikke kommentere

Selv sier Stray til NRK at jobben hans var å prøve å bygge opp organisasjonen i teateret.

— Det var spennende å løfte disse planene videre, og det var en morsom jobb. Da jeg begynte i fjor var det voldsom driv og optimisme, glede og forventning på teateret, sier han.

Han vil ikke kommentere hva det var som gjorde at arbeidsforholdet hans ble avsluttet. Det vil heller ikke styreleder Birthe Eriksen i Hordaland teater.

— Han er ikke ansatt lenger. Jeg vil ikke uttale meg om en personalsak som er avsluttet. Jeg kommenterer heller ikke innholdet i forliket, sier Eriksen til NRK.

— Det er mange kompliserte arbeidsrettslige forhold i denne saken, er alt jeg vil si, sier hun.

Ledelsen i teateret vil ikke si noe om når Stray sluttet, hvorfor han sluttet eller kommentere forliket, skriver NRK.