— Sjokkerende. Tragisk. Jeg hadde gledet meg til å flytte inn, og har vært innom og kikket på huset med jevne mellomrom. Senest mandag var jeg her - jeg husker jeg irriterte meg over noe Glava som hang ned fra taket. Jeg ville jo helst at huset skulle bli klart så raskt som mulig, sier 51-åringen.

Sammen med datteren Christine (26) vandrer Trine-Lise Johannessen onsdag ettermiddag rundt i ruinene av det som skulle bli hennes nye rekkehus på Glesnes i Sund på Sotra.

-Fullstendig nedbrent

Natt til onsdag begynte det å brenne i tomannsboligen på Glesnes i Sund. Rundt 01.20 kom brannvesenet til stedet og konstaterte at boligen var fullstendig nedbrent.

— Det var nedbrent da vi kom ut. Det var bare pipen som sto igjen, sier Nils Anders Mæland, vakthavende brannsjef på Sotra.

Mellom forkullede bygningsmaterialer kan imidlertid Trine Lise Johannessen peke ut deler av kjøkkeninnredningen hun hadde kjøpt inn.

— Det der er nok kjøleskapet. Og komfyren, sier hun.

Meldingen om brannen nådde henne natt til i går, omtrent samtidig som brannvesenet kom til stedet og måtte konstatere at de ikke kunne hindre tomannsboligen i å brenne til grunnen. Kun den ene delen var solgt, og som kjøper hadde Johannessen allerede inngått avtale om salg av sin nåværende bolig ikke langt unna den nye. Nøkkeloverleveringen til de nye eierne hadde hun avtalt til i går.

Forsinket boligprosjekt

— Vi holdt egentlig på å kjøre bort de siste tingene, og vaske gulv. Det er selvfølgelig veldig spesielt at det brant ned akkurat samme dag som jeg skulle gi fra meg huset, sier Johannessen.

Uansett var hun forberedt på at hun ikke kunne flytte inn i det nye rekkehuset med en gang. Tomannsboligen skulle egentlig være innflytningsklar nå i juni, men ferdigstillelsen var blitt utsatt til september. I dag skulle Johannessen egentlig i møte med utbyggerens advokat for å avklare hvilke retter hun hadde til kompensasjon som følge av forsinkelsen.

Det møtet blir det ikke noe av nå.

Det var Mørk Eiendom som holdt på å bygge den nye boligen på Glesnes. Styreleder Åge Mørk ble også sjokkert da han hørte hva som hadde skjedd.

Han bekrefter at boligprosjektet på Glesnes i Sund ikke har gått helt slik det skulle.

— Prosjektet er blitt forsinket, ja. Det er blitt utført mye dårlig håndverk av dem som var blitt leid inn til å utføre arbeidet. Selv etter at ting skulle vært utbedret, har det vært avvik på boligen, sier han.

— Nå er jeg først og fremst lei meg for det som har skjedd, sier han.

-Heldigvis ikke flyttet alt

Det kan gå lang tid før Johannessen får flytte inn i en ny permanent bolig. Læreren har ferie, og i dag reiser hun på tur. Hva hun skal gjøre når hun kommer tilbake, er hun ikke sikker på.

— Jeg har allerede sagt til utbyggeren at jeg ikke akter å trekke meg fra kontrakten – jeg vil bo her når huset bygges opp igjen. Jeg hadde jo tenkt å bo hos venner og familie frem til september, men nå må jeg vel finne meg noe å leie, sier Johannessen, som tross sjokkbeskjeden i går klarte å se et aldri så lite lyspunkt oppi det hele.

— Det er ikke lenge siden jeg gikk med planer om å plassere hele flyttelasset mitt her. Men jeg satte det i stedet hos noen venner. Heldigvis.

file65hsb1zmqe058g06k53.jpg
TOR HØVIK