— Jeg gikk ut for å se hva som hadde skjedd, og da hadde jammen halve taket reist sin vei med vinden, sier Jorunn Solheim til avisa Firda.

Ingen av de fire som bodde i huset i Sogn og Fjordane ble skadet, og Solheim sier til avisen at de tar det hele med stor ro. Flere andre i det samme området har også mistet taket på husene sine.

Ifølge Firdaposten ble ingen av de fire beboerne skadd, og Solheim forteller at de tar hendelsen med ro.

Tømrer Roald Kjelstad forteller til avisen at han har fått telefoner fra desperate boligeiere i hele dag, som har opplevd at vinden har revet bort takplater på hus og driftsbygninger. I tillegg mistet tømreren sin egen campingvogn i den sterke vinden.

— Heldigvis var den gammel, så det var ikke så farlig, sier han til firda.no.

Uværet herjer Vestlandet

Flere av de viktigste fjellovergangene er nå stengt på grunn av uvær.

Hardangervidden er stengt på grunn av dårlige værforhold, i tillegg til flere andre fjelloverganger.

Strynefjellet og den eneste åpne veien over fjellet, mens det er opprettet kolonnekjøring på Filefjell grunnet uværet. Vegtrafikkdirektoratet anbefaler at folk tar seg over fjellet på annet vis dersom dette er mulig.

- La bilen stå

— Hvis man ikke kjøre over fjellet, ber vi folk om å la være. Det kan fort bli vanskelig å komme seg over fjellet, spesielt fordi det er begrenset hvor mange biler vi kan ta med i kolonnen, sier vaktoperatør Rolf Fløtre Skogedal.

Også Haukelifjell og Vikafjellet er stengt stengt, og veiene åpnes ikke før været bedrer seg. I dag var det minus 8 grader og stiv kuling på Haukelifjell.

— Det er kraftig vind på fjellet, som fører til dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold, forteller Skogedal.

Venter mer dårlig vær

— Veiene vil i hvert fall være stengt resten av kvelden og natten, og vi venter stabilt dårlig vær fremover. Lenger frem kan jeg ikke spå, sier Skogedal.

I Sogn og Fjordane er Utvikefjellet stengt på grunn av dårlige kjøreforhold med snø- og isdekke. Strøing og brøyting pågår, men fremdeles er det stedvis redusert sikt på grunn av snø.

I tillegg er Hemsedalsfjellet, Tyin-Årdal og Hol-Aurland stengt på grunn av dårlige værforhold, mens Sognefjellet, Gaularfjellet og Gamle Strynefjellsvegen og Aurland-Lærdal er er vinterstengte.

Stengte broer og ferger

I tillegg til de mange stengte fjellovergangene er Osterøybroen stengt på grunn av sterk vind, og fergesambandet Bruravik – Brimnes som går til Hardanger er også satt ut av drift på grunn av været.

BLÅSTE AV: Slik ser huset ut i dag, med strippet tak.
Oddleiv Apneseth