Nattland skole hadde ifølge rektor bestilt 10 busser fra Royal Turbuss til skidagen i dag.

– Vi ringt i går og sjekket, og alt skulle være i orden. Så fikk vi en telefon fra selskapet i dag tidlig, om at de bare kunne komme med fem stykker, sier rektor Hanne Guri Hellevang.

Hun valgte å sende de eldste, 5. til 10. trinn av gårde til skitrekket. 1. til 4. som skulle gå på skitur ble igjen på skolen.

Blant barna som ble igjen var Herman Liabø (7). Storebroren Simon kom seg derimot på ski, han går nemlig i 5. klasse.

– Jeg ble skuffet, men vi fikk spille fotball i stedet, forteller Herman.

– Er det like gøy som å stå på ski da?

– Ja, det er like gøy, sier Herman under sin store Arsenal-lue.

Syke sjåfører

Årsaken til at fem busser ikke kom var sykdom blant sjåførene.

– Vi hadde leid inn tre ulike selskaper til å kjøre for oss. I dag var det mange sjåfører som ikke kom på grunn av sykdom. Det er vel ingen nyhet at folk blir syke, spør en person i Royal Turbuss, som ikke vil ha navnet sitt i avisen.

Men på ti år i bransjen har han aldri opplevd at så mange blir syke samtidig.

– Til nå har vi alltid kjørt turene som er bestilt. Selv om vi leide inn to vikarer i dag manglet det fem sjåfører, sier han.

Pølsefest

Rektor Hellevang mener barna raskt kom over skuffelsen over uteblitt skidag.

– Noen ble med på tur i skogen, men det ble litt vanskelig for dem som hadde på seg tunge skisko. Vi hadde også pølsefest for barna.

Skidagen skulle være ferdig rundt klokken 15.00. For barna som ble igjen på skolen ble dagen avsluttet klokken 12.10.

– Rundt hundre av disse barna er ikke med på skolefritidsordning, så vi måtte ringe til foreldrene deres og fortelle at de var tidligere ferdig. Det var mange timers jobb, vi måtte jo ta oss tid til å forklare hva som var hendt, sier Hellevang.

Daglig leder Stig Mjøs i Royal Turbuss sier skolen fikk tilbud om ti busser, men avslo.

– Jeg har sjekket loggen, og klokken 07.24 fikk skolen tilbud om at alle elevene kunne bli kjørt til Kvamskogen — i ti busser. Det ville de ikke, sier Mjøs.

Dette avviser rektor Hellevang på det sterkeste.

— Vi fikk telefon der vi fikk tilbud om fem busser, som kunne kjøre til Kvamskogen med elever, og så ned igjen for å hente nye elever. Vi hadde bare en dag til rådighet, og å kjøre opp og ned flere ganger ville tatt så mye tid at vi ikke kunne godta det, sier hun.

SKUFFET: Herman Liabø(7) hadde gledet seg i flere dager til skidagen, men måtte være igjen på skolen.
Rune Berentsen
FIKK EKSTRAJOBB: - Vi har prøvd å få tak i busser til en ny skidag denne uken, men det har vi ikke klart. Det blir kanskje ikke noen skidag på de minste trinnene i år, sier rektor Hanne Guri Hellevang.
Rune Berentsen