• Oversikten over viser ulykker med personskade i Lindås fra 2010 til 2012. Mandag morgen mistet en godt voksen mann livet da han kjørte på fylkesvei 57 ved Fjellangerkrysset.

— Han var på vei til jobb i et firma på Mongstad, bekrefter Einar Vatne, lensmann i Lindås og Meland.

Han synes saken er tragisk og forteller at han vet hvem den omkomne mannen er.

Mculykke Lindås nr 3.jpg

— Små forhold

— Det er små forhold her ute, og jeg kjenner mange. Jeg har snakket med ham noen ganger.

Lensmannen forteller at politiet har god oversikt over hendelsesforløpet. De har ikke beslaglagt noen førerkort i saken.

— Motorsyklisten kjørte inn på en forkjørsvei og traff en bil som sørover på hans venstre side. Han ble kastet av sykkelen og traff deretter en bil som kom fra Knarvik på vei nordover. Denne bilen hadde bråbremset, opplyser lensmannen.

Dødsulykker hvert år

Fra 2003 til og med 2012 var det 17 mennesker som mistet livet på veiene i Lindås og Meland, ifølge Trygg Trafikks statistikk.

I september i fjor mistet en syklist livet i krysset Mongstadvegen/Risasjøvegen. Stedet ligger noen kilometer fra stedet der motorsyklisten omkom mandag. Fjorårets dødsulykke var den eneste i lensmannsdistriktet i 2013, ifølge Vatne. Dermed har 19 mennesker mistet livet på veiene i Lindås og Meland siden 2003.

— Vi har dessverre dødsulykker hvert år her ute. Det er stor trafikk og E39 går gjennom distriktet vårt, sier Vatne.

- Nok en tung dag

Nils Medaas er operativ leder i Lindås og Meland brannvern.

— Dette er nok en tung dag for folk i lokalsamfunnet. Det er mange sideveier til fylkesvei 57, og det holdes forholdsvis høy fart. Når myke trafikanter, som syklister eller motorsyklister involveres i ulykker, blir konsekvensene ofte tragiske, sier han.

I de tre årene fra 2010 til 2012 var det over 80 trafikkulykker med personskade i Lindås kommune (se kart). Det har vært like mange ulykker på fylkesvei 57 som på E39, begge har ca. ti i året.