— Det var Ove Rød som omkom. Han ble 62 år og er her fra Lindås, forteller Einar Vatne, lensmann i Lindås og Meland.

Rød var på vei til jobb på Mongstad da ulykken skjedde. Klokken 0746 fikk nødetatene melding om en kollisjon mellom en motorsykkel og en bil på riksvei 57 nord for Lyngfjelltunnelen ved Lindås i Nordhordland.

Mculykke Lindås nr 3.jpg

Minnemarkering

— Vi fikk raskt vite at vi hadde mistet en kollega. Det er klart det går hardt inn på mange, sier Ragnhild Langøy, daglig leder ved Mongstadbase AS.

Mandag var det minnemarkering for Ove Rød.

— De som kjente ham deltok. Ansatte har fått mulighet til å snakke sammen. Vi er 250 ansatte, slik at noen kjente ham bedre enn andre, forteller Langøy.

Hun forteller at hun selv kjente Ove Rød.

— Han var operatør på basen og arbeidet i mange år hos oss.

Lensmannen sa mandag til BT at politiet har god oversikt over hendelsesforløpet. De har ikke beslaglagt noen førerkort i saken.

Tirsdag morgen opplyser han at det ikke er kommet nye opplysninger i saken.

— Vi vet hva som har skjedd, sier han.

Dødsulykker hvert år

Fra 2003 til og med 2012 var det 17 mennesker som mistet livet på veiene i Lindås og Meland, ifølge Trygg Trafikks statistikk.

I september i fjor mistet en syklist livet i krysset Mongstadvegen/Risasjøvegen. Stedet ligger noen kilometer fra stedet der motorsyklisten omkom mandag. Fjorårets dødsulykke var den eneste i lensmannsdistriktet i 2013, ifølge Vatne. Dermed har 19 mennesker mistet livet på veiene i Lindås og Meland siden 2003.

— Vi har dessverre dødsulykker hvert år her ute. Det er stor trafikk og E39 går gjennom distriktet vårt, sier Vatne.

- Nok en tung dag

Nils Medaas er operativ leder i Lindås og Meland brannvern.

— Dette er nok en tung dag for folk i lokalsamfunnet. Det er mange sideveier til fylkesvei 57, og det holdes forholdsvis høy fart. Når myke trafikanter, som syklister eller motorsyklister involveres i ulykker, blir konsekvensene ofte tragiske, sa han til BT mandag.

I de tre årene fra 2010 til 2012 var det over 80 trafikkulykker med personskade i Lindås kommune (se kart). Det har vært like mange ulykker på fylkesvei 57 som på E39, begge har ca. ti i året.