• Det er helt jævlig.

Ingen ble skånetfor de enorme vannmassene som har pløyet seg vei gjennom Odda i natt. Fem huser knust av vannmassene som har gravd ut grunnen under boliger, veier ogfabrikkbygninger.

— Det er helt jævlig. Jeg skulle bare ned til huset mitt for å hente noe i natt - og akkurat da jeg kom hit, raste huset ut i elven, sier Kjetil Skjerven som kun fikk med seg en bag og ipaden da han i går kveld ble evakuert fra Opoveien i Odda.

Hjemme hos moren og søsteren, på en bergknaus ovenfor Opoveien, kunne han sitte i vinduet og se hvordan nabohusene dro med vannmassene.

— Hun har bodd her hele livet

Gradvis ble også hans eiendom tatt av elven, først garasjen, deretter nybygget - før så nabohuset - en murbolig - raste sammen og tok med seg Skjervens bolig på vei nedover elven.

— Vi har mistet alt. Alle som bodde i huset. Det var kanskje verst for hun som bodde i den andre halvdelen av boligen, hun har bodd der hele livet og hadde minner fra et helt liv i boligen, sier Skjerven.

Enorme vannmasser

Kjetil Skjerven var ikke alene om å besøke skadestedet i morgentimene i dag.

Så snart det lysnet, dukket beboere opp i håp om å få komme hjem for å hente bilder, verdier og klær. Men politiet nektet de aller fleste å gå ned i Opoveien.

Elven har vokst til enorm størrelse og vannmassene har gravd seg inn under eiendommene. Ingen vet hvilke hus som står trygt.

— Nå må jeg starte helt på null igjen, sier Kjetil Skjerven som dro rett ned til Odda kommune for å sjekke om de har leiligheter til disposisjon for de hardt rammede familiene i Odda.

MÅTTE FLYTTE: Mattias Lindgren ble evakuert fra huset sitt i natt.
Gunn Gravdal Elton

Mange holdt seg våken i natt for å få medseg dramatikken. Flere ble måpende vitner til at hus seilte nedover elva og bleknust mot Hjøllobroen som senere selv ble ødelagt av vannmassene.Mattias Lindgren ble evakuert i natt. Huset ligger nårett ved elva og er i faresonen. De får ikke flytte hjem på en stund.

— Detvar svært dramatisk. Vi hadde aldri trodd at vårt hus skulle komme ifaresonen.

Han er leietaker hos de som eier huset.