Bergen tingrett har nå dømt 29-åringen til fengsel i seks måneder, etter å ha funnet det bevist at mannen sto bak livsfarlig råkjøring i sentrum i juni i fjor.

Selv nektet 29-åringen for å ha kjørt bilen, men på bakgrunn av flere vitneavhør slår Bergen tingrett fast at dette har skjedd:

Med 1,97 i promille og ruset på kokain og andre narkotiske stoffer setter 29-åringen seg bak rattet i en BMW ved utestedet C49 i Christian Michelsensgate i 03.20-tiden natt til søndag 5. juni.

Meiet ned fotgjengere

Med en venninne i passasjersetet spinner han med bilen, før han kjører mot teateret. Allerede i Teatergaten går det galt: Bilen holder så høy fart at den ikke klarer svingen, og krasjer med to fotgjengere på fortauet.

Den ene fotgjengeren blir kastet opp på panseret, og flyr over bilen før han går i bakken. Likevel stanser ikke 29-åringen bilen.

På tross av at kvinnen i passasjersetet skriker at han må stanse, raser sjåføren gjennom 50-sonen i Nygårdsgaten i 110 kilometer i timen.

Ved Høgskolen i Bergen får villmannskjøringen en dramatisk slutt, idet bilen krasjer i et tre.

Mens venninnen sitter fastklemt igjen i bilvraket, blir en kvinne vitne til at 29-åringen løper fra ulykkesstedet uten å varsle politi eller ambulanse.

Livsfare

Den kvinnelige passasjeren må klippes ut av brannvesenet, og blir lagt inn på Haukeland sykehus med hjernerystelse og flere bruddskader.

— Retten er av oppfatning at alle som har befunnet seg i gatene som tiltalte kjørte gjennom har befunnet seg i livsfare. Det er uforståelig at kjøringen ikke fikk mer alvorlige følger enn den faktisk fikk, skriver Bergen tingrett i dommen.

Nå må 29-åringen sone en fengselsstraff på seks måneder, og i tillegg betale 6000 kroner i bot. Han fradømmes også retten til å kjøre bil for alltid.

Det lyktes ikke bt.no å komme i kontakt med 29-åringens advokat.

PÅL S. SCHAATHUN (arkiv)