Et titalls voksne og barn med plakater med påskriften «Vi vil beholde bassenget» møtte opp fremfor Gamle Rådhus onsdag. De hadde sågar med seg et helt band for å umulig kunne bli oversett.

Der tok de imot politikerene som var på vei inn til kveldens bystyremøte.

— Vi forventer at de ser at de må bruke med tid før de avgjør denne saken, for det er mangler i behandlingen av den, sa Karit Elise Valen, leder for FAU på Damsgård skole.

- Ikke bare festtaler

Inne i bystyresalen gikk en samlet opposisjon sammen om å foreslå å beholde i alle fall ett basseng på Laksevåg. Flere av dem mente det var noe bydelen fortjener.

— Dette er et område vi har sagt at vi skal bruke penger på å oppgradere. Men innbyggerne har ikke følt seg møtt på ti år om det de ber om, og nå opplever de at svømmebassenget også ryker, sa Oddny Miljeteig.

— Vi kan ikke holde festtaler om områdesatsing på Laksevåg når vi tar fra dem tilbud etter tilbud. Vi må gjøre det i ord og handling, sa Schelderup.

Mer enn basseng

Det var likevel fånyttes. Både Damsgård og Holen skole skal rives og bygges opp igjen uten badebasseng.

— Bergen ligger langt foran andre byer i Norge når det gjelder bassengkapasitet, og byrådet må forholde seg til de rammene de har. Andre i salen har ingen budsjetter i det hele, sa Wencke Hystad.

Flere i byrådspartiene var også opptatt av at debatten burde handle om mer en bare basseng.

— Laksevåg bydel får nå to helt moderne skolebygg, fant Marita Moltu (Krf) det betimelig å minne om.