Det ble slått full alarm på Flesland i 14.30-tiden fredag ettermiddag, etter et mistenkelig funn i godsterminalen, som ligger like ved flyterminalen.

— Det er et mulig funn av noen eksplosiver ved en cargo-terminal på Flesland, jeg vet ikke helt hvor det er, sa Morten Ørn, sjef i Bergen sør politistasjonsdistrikt, til bt.no kort tid etter at alarmen gikk.

Etter hvert ble det klart at det ikke var snakk om farlig gods, og alarmen ble avblåst.

— Politiaksjonen er avblåst. Det mystiske godset i kassen er ikke sprengstoff, men noe teknisk utstyr, sa Ørn i 16-tiden fredag.

Fant mistenkelig kasse

Da alarmen gikk rykket politiet umiddelbart ut med flere patruljer.

— I første omgang må vi få verifisert meldingen, så blir det vurdert evakuering og avsperring. Jeg vet ikke helt hva som er funnet og hva mistanken er begrunnet i, sa Ørn da faren fortsatt var uavklart.

Overbetjent Trond Berge i Flesland-politiet sier det gjelder et funn hos SAS Cargo, mot Liland, og at det ikke gjelder selve flyterminalen.

SAS Cargo er evakuert. Bygget ligger cirka 400 meter fra lufthavnen, men selve lufthavnen er ikke evakuert, ifølge Berge.

— Vi har identifisert noe som vi mener kan være eksplosiver i en kasse, vi jobber med å finne ut hva det er, sa Berge til bt.no i 15-tiden.

Klokken 15.19 var cargoterminalen fortsatt evakuert.

— Det dreier seg om gods fra et sør-afrikansk firma, kanskje noe seismisk utstyr. Vi prøver nå å oppnå telefonkontakt med firmaet, sa Morten Ørn til bt.no da.

Klokken 15.53 ble det avklart at det ikke var sprengstoff i kassen, og evakueringen og alarmen ble avblåst.

Flytrafikken ikke berørt

— Det ble meldt om funn av en kasse som kunne inneholde sprengstoff på SAS Cargo sitt anlegg. Anlegget ble evakuert og det ble iverksatt undersøkelser. Flytrafikk og persontrafikk ble ikke berørt, opplyser Asbjørn Andersen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Ann-Kristin Gjellestad jobber på Hertz bilutleie på Flesland, og ble vitne til dramatikken.

Rundt 14.40 så hun en politmann og en politidame komme løpende ut bakveien på terminalbygningen. Fem minutter senere kom tre politimenn til ut den samme bakveien.

— Da kom det en politibil med sirene som hentet de tre. Deretter kom en stor politibil, og de to bilene kjørte mot cargobygget, sier hun.

EVAKUERT: Cargoterminalen, som ligger 400 meter fra flyterminalen, ble evakuert.
SEAN MELING MURRAY
FAREN OVER: Klokken 15.53 ble det avklart at det ikke var sprengstoff i den mistenkelige kassen.
SEAN MELING MURRAY