Politiet i Bergen har i nå pågrepet en 14 år gammel gutt i forbindelse med ett voldtektsforsøk og ni tilfeller av antastelser av kvinner i Bergen sentrum de to siste ukene.

Pågripelsen skjedde på bakgrunn av god personkunnskap på Ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, heter det i en pressemelding.

Mistenkte vil bli avhørt ut over ettermiddagen, deretter vil Barnevernstjenesten overta ansvaret for gutten. Det vil ikke bli gitt opplysninger i dag om forhold som fremkommer i avhør.

Voldtektsforsøk

Bergens Tidende skrev i går at han er mistenkt for et voldtektsforsøk og tre mulige overfallsforsøk.

Nå tror politiet at den purunge gutten kan stå bak hele ti overfallsforsøk i løpet av de siste dagene.

— Kommer på ofrene bakfra

Ti ulike kvinner har kontaktet politiet og fortalt at de er blitt utsatt for uønsket seksuell oppførsel fra den unge gutten.

Kvinnene har beskrevet ham som veldig ung, mellom tolv og fjorten år, og med afrikansk utseende.

Den mest alvorlige hendelsen er voldtektsforsøket som skal ha skjedd på Nygårdshøyden ved 18-tiden mandag. Der skal gutten ha lurt seg inn i leiligheten til en ung kvinne. Han skal ha tatt tak i henne og begynt å rive av henne klærne.

— Det kunne endt med en fullbyrdet voldtekt om ikke kvinnen hadde gjort motstand og greid å få ham ut av leiligheten, sier Carl-Petter Leganger ved volds- og sedelighetsseksjonen på Bergen sentrum politistasjon.

Antasting

— De andre tilfellene er det vi kan kalle for antasting. Fremgangsmåten er stort sett den samme. Han kommer overraskende på kvinnene bakfra, griper fatt i dem og begynner å klå, sier Leganger.

Gutten skal ha befølt kvinnene i skrittet eller på brystene. Kvinnene har vridd seg løs, og da stikker han fra stedet. Men i flere av tilfellene har han slått til kvinnene under basketaket, forteller Leganger til NRK.