Kvinnen ble arrestert sammen med syv andre i Fuengirola fredag. De åtte mistenkes for å ha svindlet opp til 15.000 personer. Kvinnen har fortsatt adresse i Bergen, men har ikke skattet til Norge de siste tre årene. Hun bor nå på Costa del Sol i Spania, der svindelen skal ha foregått. Hun svarte ikke på gjentatte henvendelser fra Bergens Tidende søndag, men hevder overfor VG at hun ikke har svindlet noen.

Kvinnen ble ifølge NTB arrestert sammen med sin sør-afrikanske ektemann, som skal være hjernen bak svindelen.

Ingen av de norske eiendomsfirmaene på Costa del Sol som Bergens Tidende har snakket med, kjenner til den norske kvinnen.

Svindlerligaen skal blant annet ha solgt de samme andelene til flere personer samtidig. De fleste ofrene for ligaen skal være fra Storbritannia, hvor også halvparten av de mistenkte kommer fra.

Bergenskvinnen solgte en eiendom i Bergen i 2001, men ifølge den nye eieren skal det ikke ha vært noen problemer forbundet med dette salget.

Timeshare-begrepet brukes når flere personer kjøper hver sin andel i samme ferieanlegg. Andelen gir kjøperen rett til å benytte for eksempel en leilighet en bestemt periode — oftest en uke - i år etter år.