EIR STEGANE

— Det var ingen som meldte fra om kjøringen eller ulykken. Vi fant selv bilen i et buskas da vi var på vei tilbake etter et annet oppdrag. Hjulene både foran og bak var ødelagt. Felgene var slått av, vi så bremsespor selv om det var vått og det er opplagt at denne bilen har hatt en svært høy fart, sier politibetjent Bernt-Harald Thue ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Bilen har først truffet fortauskanten, og så rast videre inn i busker og trær langs veien. Tillatt fartsgrense på stedet er 60 km/t, og politibetjentene kjørte selv i 60 gjennom den slakke svingen helt uten problemer.

— Ved hjelp av bilnummeret fant vi frem til navnet og adressen på bilens eier. Og ved hjelp av forklaringer fra de ansatte ved bensinstasjonen like ved kom vi også frem til at to biler hadde passert i svært høy fart på det aktuelle tidspunktet. Vitner mener de har kappkjørt, sier Thue.

Føreren av den krasjede bilen, en mørk rød Chrysler Voyager, låner bilen av sin arbeidsgiver. Arbeidsgiveren kunne fortelle at føreren bor sammen med flere andre. Politiet dro til adressen. Samtlige i boligen nektet for å ha kjørt bil de siste timene.

Men etter å ha sett bilder fra bensinstasjonen på Kolltveit, fant politiet ut at en av dem hadde vært der i 07.30-tiden.

— Da innrømmet han at de to hadde vært ute og kjørt hver sin bil, og at han etter trafikkuhellet hadde kjørt kompisen sin til sentrum. Så langt har vi ikke fått kontakt med ham, men så sant han ikke har stukket fra landet, er det bare et spørsmål om tid før vi finner ham. De to mistenkte er latviere, sier Thue.

— Er det mistanke om rus eller andre kriminelle forhold?

— Nei, alt virket greit i boligen. Foreløpig er det bare mistanke om tussekjøring. I tillegg har føreren stukket av etter et trafikkuhell, og det er ulovlig, sier Thue.

Politiet ønsker opplysninger fra vitner som kan ha sett episoden på Kolltveit. Den ene bilen er altså en mørk rød Chrysler, mens den andre en liten, knallrød personbil av ukjent merke.