Dei to vietnamesarane vart funne døde i ein nedrima bil på parkeringsplassen ved Kyrkjetangen fredag.

Kvinna skulle drive øvingskjøring med den ti år eldre vennen, då han henta henne i 18-tida onsdag. Ingen av dei kom heim igjen.

Politiets hovudteori skal vere at turen enda med at den 42 år gamle mannen tok livet av venninna. I bilen vart det funne tau, som politiet trur han har brukt til å binde henne fast til setet.

— Mistenkjelege dødsfall

Dei to er enno ikkje obduserte, men etterforskinga så langt skal tyde på at trebarnsmora er blitt kvelt, og at 42-åringen deretter har tatt sitt eige liv.

  • Vi etterforskar dette som to mistenkjelege dødsfall. Vi har sikra oss dei nødvendige prova på staden, og ventar på obduksjonen før vi kan seie meir om kva som har hendt, seier Norvald Visnes, politistasjonssjef ved Bergen Sør politistasjon.

Dei to kjende kvarandre godt. Begge hadde barn og ektefeller, og 41-åringen skal sidan i sommar ha hjelpt venninna med å lære å kjøre bil.

Då kvinna ikkje kom heim som venta etter øvingsturen, varsla familien politiet torsdag. Også mannen vart meldt sakna av sin familie seinare på dagen.

Leiteaksjon

Same kveld køyrde tre vener av ektemannen rundt i Bergen vest i tre timar for å leite etter kvinna. Ektemannen var heime og passa dei tre barna. Paul Nguyen, som arbeider i St. Paul kyrkjelyd i Bergen, var en av dei som drog ut for å leite.

— Vi leita mange forskjellige stader: Fyllingsdalen, Bønes, Godvik, mot Sotra og Askøy, men tenkte ikkje på Kyrkjetangen, seier Nguyen.

Neste morgon fortsette fleire vietnamesarar leiteaksjonen. Også denne var utan resultat. Om føremiddagen vart bilen funnen av ei politipatrulje på Kyrkjetangen.

— Det er veldig trist. Heilt utruleg. Eit mysterium, seier Nguyen.

Familiegjenforeining

Den avdøde kvinna er oppvaksen i byen Nha Trang i midtre Vietnam. I heimlandet gifta ho seg med ein vietnamesar som bur i Bergen. For 10-11 år sidan flytta ho til Bergen etter å ha fått innvilga familiegjenforeining.

— Ho var ei fin og hyggjeleg dame, seier Nguyen.

— Det er forferdeleg. Ho verka som ei søt og triveleg jente, seier Thanh Thuy Thi Dinh, som driv Lien Mat, og som har mange vietnamesiske kundar. Ei venninne av den avdøde kvinna seier ho var «veldig snill og flink».

Politiet gjennomførte ikkje avhøyr eller anna etterforsking i går.

— Ingenting tyder på at andre har vore involvert enn desse to. Nå i helga gjer vi ikkje noko med denne saka, men ventar på obduksjonsrapporten, seier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen Vest politistasjon.