— Det er fare for at hytten var påtent. Det er lite trolig at den begynte å brenne av seg selv så vått som det er i terrenget, uttaler brannmester Edmund Frantzen hos Bergen brannvesen.

Brant ned til grunnen

Brannen ble meldt klokken 13.13 søndag formiddag, men ble lokalisert først klokken 13.19 fordi hytten ikke har noen formell adresse. Den veiløse hytten lå et par hundre meter opp i bratt terreng fra Bjørgefaret på Knappenskogen i Fyllingsdalen - syd for nybyggerfeltet i Bjørgelien. Med bare en kronglete sti frem til hytten var det umulig for brannbilene å ta seg helt frem til brannstedet.

— Slokningsarbeidet består i å passe på at ikke brannen spredte seg. Derfor valgte brannmennene på stedet å la hytten branne ned til grunnen for å få mindre avfall, opplyser vaktsjef Gunnar Wespestad ved Fyllingsdalen politistasjon.

Farlig område

Verken politi eller brannvesen vet hvem som eier den ubebodde hytten, men området har flere militære lager nevner som eies av Haakonsvern.

— Uansett hvem som er eier, bør vedkommende sørge for å sikre huset som står igjen på eiendommen. Det er helt falleferdig og vi har fått opplyst at barn pleier å leke i området, oppfordrer vaktsjef Wespestad.

— Har dere noen mistenkte i saken?

— Nei. Men vi utelukker ikke at mindreårige har lekt seg med fyrstikker og forårsaket brannen. Vi ser dette som meget sannsynlig.

Hytten som brant ned sto noen meter bortenfor et gammelt hovedhus. Det var sannsynligvis ikke elektrisitet i hytten. Dette styrker politiets mistanke om at brannen ikke oppsto av seg selv.

Vanskelig slokningsarbeid

Arbeidet med å få has på brannen varte til klokken 14.30. søndag ettermiddag.

Alarmoperatør Sigbjørn Villanger hos Bergen brannvesen opplyser til BT at det ble besluttet å bruke en brannbåt for å spyle oppvann fra sjøsiden da brannmenn vurderte slokningsforholdene.

UFREMKOMMELIG: En hytte brant ned til grunnen på Knappenfjellet i går. Terrenget var så ulendt at brannbilene ikke kom frem. FOTO: KNUT EGIL WANG