• Det er ikke noe dramatikk i dette ut over at det er forhold knyttet til dødsfallet som er uavklart, sier Asle Karoliussen, regionlensmann i Sogn.

Tirsdag ettermiddag holdt han pressekonferanse i Sogndal om Veronica-saken.

Karoliussen sa at statusen «mistenkelig dødsfall» har vært satt på saken siden fredag — da Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død.

Verken obduksjonsrapporten eller etterforskningen så langt gir noe klart svar på hva som har skjedd med 22-åringen.

I huset hun leide, på Årøy utenfor Sogndal sentrum, lå mobil og bankkort igjen. Også hunden og katten hennes var i huset. Det ser politiet på som påfallende.

— Vi har definert saken som et mistenkelig dødsfall og jobber med det som videre fokus. Det er tredje uken med etterforskning, og det vil fortsatt ta tid før vi får avklart en rekke forhold av betydning for dødsfallet.

Venninnene forteller:

På pressekonferansen ville han ikke si noe om den foreløpige obduksjonsrapporten, som politiet fikk tirsdag.

— Det kan vanskeliggjøre etterforskningen å si noe om innholdet i rapporten, sa han.

BT har tidligere skrevet om ytre skader på den døde kvinnen, mens TV2 erfarer at dødsårsaken skal være drukning.

Politiet: - Var Veronica

Mandag etterlyste politiet en ung kvinne/jente med hund, sett i tidsrommet 18.30-18.40 ved en bro nær Stegegjerdets bolig. Politiet tror det kan ha vært Veronica.

Tirsdag ettermiddag hadde de ikke fått informasjon som tilsier at dette var noen andre enn Veronica.

Politiet legger dermed til grunn at kvinnen trolig var den avdøde.

I praksis betyr det at den siste observasjonen av Veronica i live dermed er skjøvet fra formiddagen lørdag 25. oktober til 18-tiden om ettermiddagen den dagen.

Les også:

For politiet i Sogndal er det svært viktig å snevre inn det store tidsrommet der de ikke vet noe om Stegegjerdets bevegelser. 22-åringen ble altså sist sett lørdag 25. oktober, men formelt meldt savnet første den 28.

Jo tettere tidslinje, og jo mer politiet vet, jo enklere er det å kunne avslutte saken og si at alle sider ved forsvinningen er belyst. Som savnetekspert Anders Oksvold i Oslo-politiet sa til BT tildligere i dag:

— Det gjelder å få mest mulig oversikt over den savnede eller omkomnes bevegelser. Og det virker det som om politiet der oppe har full fokus på.

Interessert i tips

Cirka 60 vitner er avhørt, og flere vitner er avhørt flere ganger.

— Vi gjør det dette for å skaffe mest mulig informasjon rundt dødsfallet. Og vi er fortsatt interessert i tips fra publikum, poengterte lensmannen.

Samtlige som er inne har status som vitner, påpekte han.

— Og slik vil det være i den nærmeste fremtid. Uten at jeg vil utdype det noe nærmere, sa Karoliussen.

På oppfølgingsspørsmål presiserte han at ingen per i dag har status som mistenkt, og at det heller ikke er grunnlag for at noen skal få en slik status.