40-åringen er dømt for grov og gjentatt krenkelse og mishandling av sin egen far. På selveste 17. mai i fjor sparket han faren sin som satt i rullestol.

Han tok deretter en lampeledning rundt halsen hans og strammet til slik at ledningen røyk. Faren ble sengeliggende i over en uke som følge av mishandlingen.

Hoppet på faren

Dette er likevel ikke det groveste tilfellet, ifølge Nordhordland tingrett. I november slo han til faren, før han dyttet ham ut av rullestolen. Deretter hoppet han på ham og slo etter ham med en krykke.

Den eldre mannen ble påført smerter og måtte innlegges på sykehus.

Sønnen har forklart at han ikke husker noe fordi han var sterkt beruset. Retten mener likevel at han handlet forsettlig, og at han skal dømmes som om han var edru. Straffen ble satt til seks måneder i fengsel.

Mishandlet i eget hjem

I skjerpende retning ble det lagt vekt på at mishandlingen skjedde i farens hjem, og at sønnen er fysisk overlegen sin far i rullestol. Den eldre mannen må ha følt seg i en svært sårbar situasjon, mener retten. Handlingene hadde også et stort skadepotensial, står det i dommen.

Både far og sønn har forklart at de kommer godt overens i edru tilstand. Det er først når 40-åringen drikker at han blir aggressiv, da frykter faren for sønnens sinne.