Mannen i 30-årene er nå dømt til seks måneders ubetingetfengsel i Fjordane tingrett.

— Vi er uenig i dommen og vil anke. Utover det har jeg ingen kommentar, sier forsvarerTor André Evjen Amble til bt.no.

Kastet mot søyle

Det var rett før jul mannen ville inn på et utested iSunnfjord. Han ble dømt av en kvinnelig ansatt som opplyste at de hadde et lukket lag. Han fikk ikke lovtil å ta en øl mens konen var på toalettet.

Det endte med at han skjelte ut kvinnen, kalte henne «feit fitte»,og truet med å spenne ut tennene. Han trengte seg inn i det lukkete laget, ogpolitiet ble tilkalt.

Før de kom rakk han å overfalle den ansatte, og ta henne ifast grep, slik at hun fikk problemer med å puste. Foran livredde vitner fortsatte han med å drahenne rundt etter håret og kastet henne mot en søyle. Det ble funnet store hårdotter i lokalet.

Svært grov

Fornærmede fikk ribbeinsbrudd og muskeltraume som begrensetbevegelsesfriheten i lengre tid.

«Voldsutøvelsen fremstår som svært grov... Bare tilfeldighetergjorde at fornærmede ikke ble påført større og mer alvorlige skader», heter deti dommen.

Fornærmede forklarte at hendelsen er noe av det verste hun haropplevd.

Kraftig bitt

En vakt og en mannlig gjest klarte til slutt å overmanneangriperen. De holdt ham fast til politiet kom.

Og da fortsatte dramaet: Siden mannen holdt seg fast ibardisken, måtte de to politibetjentene tilkalle assistanse. De slet også med åsette på håndjern siden han holdt armene fast under seg.

Da en av politimennene tok tak i den ene armen for å dra denut, ble han bitt så kraftig at det ble merke i armen - gjennom skjorte, genserog jakke.

Tiltalte skyldte på panikkangst, og forsvareren mente hankunne ha vært rammet av en eller annen form for bevisstløsthet. Det tror ikkeretten noe på.

Dommeren poengterer at tiltalte er dømt for vold to gangerfør, «uten at han synes å ha hatt tilstrekkelig lærdom av dette», og slår fastat seks måneder i fengsel er en passende straff.

Mannen må også betale kvinnen 45.000 kroner i oppreising.