Mannen ble mandag dømt av Bergen tingrett til seks måneders fengsel for vold under særdeles skjerpende omstendigheter. I tillegg må han betale oppreisning på 30.000 kroner til eks-samboeren.

Retten legger til grunn at den 39 år gamle fanatikeren over lang tid brukte vold mot samboeren, også da hun var gravid. Samboeren ble sparket og slått over hele kroppen, lugget, slengt i gulvet og bitt i nesen. All volden var fullstendig uprovosert, ifølge dommen.

"Gud helbreder"

Problemene tårnet seg opp da kvinnen ble gravid og skulle gå til svangerskapskontroller. Voldsmannen mente at slike kontroller var unødvendige, ettersom "Gud helbreder".

En gang tok han henne med i bilen til badeplassen Helleneset, hvor han skjelte henne ut mens han dyttet og knep henne. Kvinnen har forklart at han tvang henne til å legge på svøm, og sa: "Gud kommer til å ta fra deg barnet om du ikke svømmer".

Da den gravide kvinnen ble lagt inn på sykehus, mente voldsmannen at det var unødvendig, ettersom "Gud passet på". Mannens frustrasjon ble registrert av helsepersonellet ved Haukeland sykehus.

"Guds tillatelse til å drepe"

Det ble ikke slutt på volden og truslene etter at kvinnen fødte. I mai 2001 spurte den nybakte moren ham om hun skulle vekke barnet for å få det inn i god rytme. Mannen ble sint, tok kvelertak på henne og sa "Gud har gitt meg tillatelse til å drepe deg". Han slo og sparket henne slik at et av brilleglassene sprakk.

Etter lang tids mishandling reiste kvinnen til krisesenteret. Hun er blitt tildelt voldsalarm og lever stadig i frykt for at tiltalte skal oppsøke henne. Kvinnen har isolert seg og går aldri ut alene.