For den fornærmede kvinnen startet marerittet da den eldste datteren var født. Gradvis ble ektemannen mer voldelig mot henne.

Ved flere anledninger slo han henne i ansiktet og hodet. Han sparket og dro henne etter håret, spyttet på henne og kalte henne "hore".

Ektemannen også voldtatt sin tidligere kone flere ganger. Nå er han i Gulating lagmannsrett dømt til fengsel i tre år og seks måneder. Han må også betale den fornærmede kvinnen 200.000 kroner i oppreisning. Dette er nøyaktig det samme som Bergen tingrett kom fram til da de behandlet saken i mai i år.

Mishandlingen av kvinnen pågikk over en periode på tre år. Ved flere anledninger var de tre barna til ekteparet til stede og så hva som skjedde. Mannen stoppet heller ikke volden da konen hans ble gravid.

I 2005 ville kvinnen bryte ut av forholdet. Da hun fortalte om sine hensikter til ektemannen voldtok og mishandlet han henne.

Til slutt klarte fornærmede likevel å komme seg bort. Hun sliter fremdeles med store senvirkninger av mishandlingen. Kvinnen plages av angstanfall, ustabil søvn og hukommelsessvik, og har fått diagnosen posttraumatisk stresssyndrom.

Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at mishandlingen har skjedd i hjemmet til fornærmede. At ektemannen har mishandlet henne mens hun var gravid, og mens barna så på gjør at straffen blir streng.