Nå er den 36 år gamle bergensmannen dømt til fengsel i åtte måneder for mishandling og krenkende atferd overfor samboeren.

I retten fortalte kvinnen om lang tids trakassering. Mot slutten av det fire år lange forholdet ble hun utsatt for vold nesten daglig. I tillegg ble hun også utsatt for psykisk mishandling og fornedrende behandling.

  • Da kvinnen ble dårlig mens hun var gravid med parets felles barn, tvang 36-åringen henne opp av sengen for å gjøre husarbeid.
  • Ved en anledning hadde fornærmede kastet en q-tips i toalettet. Dette var forbudt, ifølge mannens regler. Han puttet derfor hodet hennes i toalettskålen.
  • Mannen kom stadig med uttalelser om at samboeren var uintelligent og sammenlignet henne med moren i den såkalte «Svanhild-saken» .
  • Selv om tiltalte i store deler av samlivet var uten arbeid, forlangte han at kvinnen til enhver tid skulle holde huset strøkent. Hvis hun ikke klarte dette, svarte mannen med vold.Etter episoden med tv-kanalen bestemte kvinnen seg for at nå var det nok, og anmeldte saken. Hun oppsøkte også legevakten for å få behandling for skadene sine.

Mannen nektet i retten for at han hadde mishandlet sin tidligere samboer, men ble ikke trodd. I tillegg til fengselsstraffen må han betale 20.000 kroner i erstatning til kvinnen.