28. mai i fjor oppsøkte de fem voldsdømte vietnameserne et ektepar i deres hjem og truet dem til å utbetale større pengebeløp.

Bakgrunnen er at den 49 år gamle kvinnen frem til i fjor vår drev såkalt Hui-virksomhet. Hui er en type pengespill som innebærer at deltakerne betaler inn månedlige beløp for deretter å by på hele potten. De fem skal ha omlag 200.000 kroner utestående hos den 49 år gamle kvinnen.

Spill-lederen er politianmeldt for å ha svindlet en rekke deltakere for større pengesummer. I forliksrådet ble hun dømt til å betale seks millioner kroner til 16 deltakere.

Etter at pengespillet ble avviklet, ble kvinnen oppsøkt av flere personer i det norsk/vietnamesiske miljøet som krevde sine penger tilbake. En av gjerningsmennene truet med å tenne på boligen hennes dersom hun ikke betalte ham 150.000 kroner.

En annen av mennene tok strupetak på henne, noe som etterlot røde merker på halsen. Slag og spark mot kvinnens ektemann medførte at han ble arbeidsudyktig i flere uker på grunn av ribbensbrudd og sårskader. Han mistet også en tann.

Retten slår fast at voldsutøvelsen foregikk under særdeles skjerpende omstendigheter fordi den var uprovosert, planlagt og begått i fellesskap.

De fem vietnameserne er idømt fengselsstraffer på mellom 90 og 120 dager.