Jenten hadde tillit til stefaren sin, men 55-åringen misbrukte forholdet på det groveste. Da jenten var åtte år, startet det som etter hvert skulle ødelegge henne. ¨ I psykologens rapport står det blant annet at hun er ustabil, sliter med angst, har svært lav selvtillit, isolerer seg, er depressiv og har en stor skamfølelse for det som skjedde. Hun er arbeidsufør som følge av misbruket, og vil trenge langvarig oppfølging av psykolog.

Fikk snop i belønning

I tidlige år utførte stefaren gjerne de seksuelle overgrepene som en del av leken, eller som en del av rutinene på badet. En gang fikk han henne til å kle av seg slik han kunne beføle henne mens de lekte mor, far og barn. Etter hvert gjennomførte han utallige samleier med henne. Som belønning ga mannen henne masse snop.

Mannen har ikke erkjent noen av forholdene i retten, men tvert imot understreket at det ikke engang har skjedd noe som kan misforstås. Retten fester ikke lit til denne forklaringen, men bygger dommen på at kvinnen har gitt en troverdig og detaljert beskrivelse av flere av overgrepene.

Retten kan heller ikke se at jenten skal ha motiver for å ville sverte stefaren. Hun har tvert om fortalt at hun fremdeles har noen gode følelser for ham.

200.000 i erstatning

— Hun er svært lettet over å ha blitt trodd og over at saken er over. Hun hadde kviet seg veldig for det som skulle skje i retten, sier 25-åringens bistandsadvokat, Line Ingebrigtsen.

Kvinnen fortalte ikke den øvrige familien sin om overgrepene før hun var blitt voksen. Hun forklarte blant annet i retten at hun ikke våget å si det til moren fordi moren en gang hadde sagt at dersom noen forgrep seg på hennes barn, ville hun drepe vedkommende.

Mannen er dømt til fire års fengsel, og må i tillegg betale kvinnen 200.000 kroner i erstatning.