En 35 år gammel mann fra Bergen er dømt til fengsel i ett år og ni måneder for seksuell omgang med stedatteren sin.

I en halvårsperiode fra 2007 til 2008 skal han ha misbrukt sin syv år gamle stedatter, mens søsknene i sov i naborommene.

Overgrepene ble oppdaget av jentens mor. Da det hadde gått 40 minutter etter at samboeren skulle opp for å legge barna på loftet, kom hun opp inn på datterens soverom for å sjekke hva som skjedde.

Hun har forklart i retten at hun straks merket at noe var galt da hun kom inn i rommet. Samboeren befant seg på gulvet med en bok, mens datteren skal ha virket annerledes enn vanlig.

Datteren fortalte at det ikke var sant at han hadde lest for henne. Deretter fortalte hun om et overgrep. Senere kom det frem at dette hadde skjedd før.

Moren handlet straks og meldte fra til politiet om saken. Datteren har senere forklart seg om flere overgrep i dommeravhør og blitt undersøkt på Haukeland Universitetssykehus. Nordhordland tingrett mener at syvåringen har kommet med en troverdig forklaring.

”Overgrepene er gjort i barnets hjem og utgjør således også et grovt tillitsbrudd overfor henne. Det er intet å bemerke i formildende retning”, skriver sorenskriveren.

35-åringen er dømt til å betale jenten 75 000 kroner i oppreisningserstatning.