En 25-åring måtte derfor møte i Nordhordland tingrett i oktober, tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 år. I retten hadde han vært før. Trailersjåføren er dømt for seksuell omgang med mindreårige en gang tidligere.

Mannen var 24 år da han flere ganger hadde sex med en 14 år gammel jente, som han hadde et slags kjæresteforhold. Noe av den seksuelle aktiviteten skal ha foregått i hans lastebil.

Nektet skyld

25-åringen nektet i retten for at det hadde vært noe seksuelt med 14-åringen, selv om både jenten forklarte dette og aktor la frem flere tekstmeldingen hvor de tekstet om temaet.

Jenten forklarte at alt skjedde frivillig. Da hun betrodde seg til sin mor om at det som hadde skjedd mellom henne og sjåføren, anmeldte moren ham til politiet.

Retten mener det er hevet over rimelig og fornuftig tvil at tiltalte har hatt et seksuelt forhold til den mindreårige jenten. Derfor ble han dømt i retten denne uken.

For andre gang

Fordi det er andre gang mannen er dømt for seksuell omgang med mindreårige mener retten det er straffeskjerpende. Retten legger vekt på at mannen ”ikke har tatt den nødvendige lærdom av forrige domfellelse”.

Denne gangen ble han dømt til fengsel i ti måneder. Da ble han også dømt for en rekke andre lovbrudd, som blant annet har skjedd i forbindelse med jobben hans som lastebilsjåfør. Han må også betale 30.000 kroner i oppreisningserstatning til jenten.